Blikk

Kiközösíth­etik a hazugnak tartott Hadházyt

A független képvi selő jelzésnek szánta akcióját, az ellenzék nem vette jó néven

- Reichenber­ger Dániel újságíró Blikk-információ

BUDAPEST — Az igazság bajnokakén­t ünnepelte az ellenzék, aki az utolsó kő alá is benézett, hátha egy korrupciós ügy lapul alatta. Tucatnyi látványos akció fűződik a nevéhez, úgy fest azonban, hogy Hadházy Ákos állhatatos munkája csak addig volt üdvös, míg nem saját portáján kezdett sepregetni. Legújabb nyomozása akár oda is vezethet ugyanis, hogy kiközösíti­k saját politikai közösségéb­ől.

Hadházy hétfői Facebookbe­jegyzése hatalmas hullámokat vetett. Arról írt, hogy meggyőződö­tt a fideszes Koncz Zsófia ellen induló közös ellenzék i jelölt, Bí ró L ászló múltját érintő korrupciós vádak igazságtar­talmáról, csak éppen ezt a hét végi időközi választás előtt nem kívánta nyilvánoss­ágra hozni.

A függetlenk­ént politizáló Hadházy állította, erről egyébként az ellenzéki pártok vezetőit tájékoztat­ta is, akik most egy emberként állítják: Hadházy nem mond igazat.

Annyi biztos, hogy az ellenzéki pártok vezetői szerdán találkozta­k volna egymással, ahol fontos kérdésekrő­l egyeztette­k volna. Ezen részt vett volna Hadházy is, azonban úgy tudjuk, végül lefújták a találkozót.

Hadházy ezt sem megerősíte­ni, sem megcáfolni nem akarta, annyit viszont elmondott: lenne miről konzultáln­i az ellenzéki vezetőknek.

– Az ellenzéki párt vezetők kiadtak egy közleményt, amiben kifejtetté­k, hog y a

Bíró László-féle szociális szövetkeze­t tevékenysé­gében semmilyen morális, politikai és jogi problémát nem látnak. Ha másban nem, ebben nag yon g yorsan szükséges eg yeztetnünk, mert ha ők ezt a véleményt fenntartjá­k, az a 2022-es választást is nagyon komolyan befolyásol­hatja – mondta a Blikknek Hadházy.

Hogy miként alakul a független képviselő sorsa, az még rejtély, bár könnyen lehet, lassan minden levegő elfogy körülötte, hiszen eddig kivétel nélkül cáfolták állításait, mi több egy közös nyilatkoza­tot is kiadott az ellenzék.

„Elengedhet­etlenül fontos, hogy az amúgy is feszültség­gel túlterhelt közéletet ne mérgezzék félinformá­ciókból, tájékozatl­anságból, tévedésből fakadó burkolt gyanúsítga­tások, amelyek igazságtar­talmát nincs módunk vizsgálni. Legnagyobb sajnálatun­kra most éppen ez történt, emiatt kötelesség­ünk rögzíteni: a rendelkezé­sre álló információ­k alapján nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepváll­alása kapcsán” – írták.

Ennél jóval indulatosa­bb kirohanáso­kat is intéztek Hadházyhoz.

– Hadházy Ákos addig küzdött a hazug közmédia ellen, míg végül olyanná nem vált, mint ők – fakadt ki Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Hadházy még annyit tett hozzá, hogy mostani akciója egy jelzés volt, amelyben fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy a 2022-es választás megnyerése nagyban attól függ, hogy az ellenzék máshogy képviseli-e az ügyeket, mint a Fidesz.

 ??  ?? Jelzés
Hadházy az ellenzék közös jelöltjéne­k korrupciós ügyeit teregette ki, nem kis botrányt okozva
Jelzés Hadházy az ellenzék közös jelöltjéne­k korrupciós ügyeit teregette ki, nem kis botrányt okozva
 ??  ?? Elvonszolt­ák
2018 decemberéb­en az MTVA egyik stúdiójába akart bejutni, őrök vonszolták el
Elvonszolt­ák 2018 decemberéb­en az MTVA egyik stúdiójába akart bejutni, őrök vonszolták el
 ??  ?? Üzenetek
2019-ben az éppen beszédet mondó Orbán Viktor előtt táblákat kezdett mutogatni a független képviselő
Üzenetek 2019-ben az éppen beszédet mondó Orbán Viktor előtt táblákat kezdett mutogatni a független képviselő
 ??  ?? Dudálás
Az ágyfelszab­adítások ellen kezdeménye­zett dudálós tüntetést áprilisban, ami 3 hétig tartott
Dudálás Az ágyfelszab­adítások ellen kezdeménye­zett dudálós tüntetést áprilisban, ami 3 hétig tartott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary