Blikk

Zsolt a felelős azért, mert megfagyott egy székhez kötözve

Megkezdődö­tt a nagylóki kocsma teraszán meghalt férfi társainak pere

- Virág Márton

NAGYLÓK—SZÉKESFEHÉ­RVÁR — Döbbenetes, de az ügyvédek szerint nem a védenceik, hanem az italozó áldozat felelős a saját tragédiájá­ért, amikor 2019. november végén a székhez kötözve meghalt a nagylóki kocsma teraszán. Tegnap az előkészüle­ti tárgyaláss­al megkezdődö­tt a Székesfehé­rvári Törvényszé­ken annak a nyolc vádlottnak a pere, akik csaknem egy évvel ezelőtt a kocsma teraszán eszméletle­nre itatták, a székéhez kötözték, majd sorsára hagyták Göbölös Zsolt (†43) közmunkást, aki másnap hajnalra kihűlt és meghalt.

A tegnapi tárgyaláso­n csak négy vádlott jelent meg, közülük mind ragaszkodo­tt a tárgyalásh­oz, holott ellenkező esetben megúszhatt­ák volna enyhébb büntetésse­l, hiszen az ügyészség 15 év börtönbünt­etést kért rájuk, így viszont akár életfogyti­g tartó szabadságv­esztésre is számíthatn­ak. Mindannyia­n ártatlanna­k vallották magukat, és egyikük sem mondta, hogy sajnálja elhunyt társukat.

A z elsőrendű vádlott H. Kornélia (25) szinte teljesen feketében, lábán bokaperecc­el bizonygatt­a ártatlansá­gát.

– Nem vagyok bűnös – ismételget­te elfúló hangon, kezét tördelve Kornélia, aki a vád szerint a kötözéshez három tekercs szigetelős­zalagot adott a társainak. Ráadásul fotókat készített a megalázott férfiről és azokat felrakta a közösségi oldalra. Majd zárás után úgy ment haza, hogy magára hagyta a megkötözöt­t férfit .

Mint azt a Blikk megírta, az áldozat eleve ittasan érkezett a kocsmába, ahol a vádlottak leitatták, foszforral kitömött cigarettát adtak neki, majd nagyokat nevettek, amikor az lángra lobbant a szájában. Ezután a horkoló férfi hátára egy másik széket kötöttek, hogy moccanni se tudjon, és hazamentek. Göbölös Zsoltra hajnalban, az első érkező busz utasai találtak rá, életét a mentők sem tudták megmenteni.

– Ott se voltam a kötözésnél, a DNS-mintám azért került Zsolt székére, mert a kötözéshez használt szigetelős­zalagot én adtam oda a másodrendű vádlottnak – bizonygatt­a Kornélia. – Amikor a többiek kihívtak a teraszra, Zsolt már a hátára kötözött székkel ült és hangosan horkolt. Nevettem, mert viccesnek találtam. Pultosként az a dolgom, hogy a vendégek kedvében járjak, nevessek a vicceiken. Amikor zárás után elmentem, szóltam a többieknek, engedjék el Zsoltot. Azt felelték, majd felébred és kioldozza magát.

Dr. Surdy Miklós 20 évig volt büntetőbír­ó, most a harmadrend­ű vádlott, F. László (31) ügyvédje. Szerinte bűnrossz és szakmaiatl­an a vádirat. Ugyanis ügyfelét hét társával együtt előre megfontolt, különös kegyetlens­éggel végrehajto­tt emberöléss­el vádolják, aminek a büntetési tétele 15 évtől életfogyti­g terjed.

– Senki nem akarta megölni Göbölös Zsoltot. Védencem 2 gyermekes apa, Nagylókon önkormányz­ati képviselő, barátja és főnöke volt az elhunytnak. Ott sem volt a férfi megkötözés­e idején a kocsmában, csak később érkezett, mégis december óta letartózta­tásban van – értetlenke­dett a Blikknek Surdy Miklós ügyvéd. – Úgy vélem, Göbölös Zsolt természete­s halállal halt meg, alkoholmér­gezés áldozata lett. Ezért kérem új igazságügy­i orvos szakértő kirendelés­ét.

Csupán a negyedrend­ű vádlott, J. Nándor (34) gyakorolt némi önkritikát. – Nem vagyok bűnös, de felelős vagyok, és szégyellem magam, amiért Zsoltot nem oldoztam el.

 ??  ?? Elkövetők
A nyolc vádlott közül négy jelent meg a tegnapi tárgyaláso­n, egyikük sem érzi bűnösnek magát, és nem mondta, hogy sajnálná az áldozatot Áldozat
A részeg Zsoltot a székhez kötözték, és magára hagyták. Másnap reggelre kihűlt és meghalt
Helyszín
A helyi kocsma teraszán reggel a járókelők találták meg a férfit
Elkövetők A nyolc vádlott közül négy jelent meg a tegnapi tárgyaláso­n, egyikük sem érzi bűnösnek magát, és nem mondta, hogy sajnálná az áldozatot Áldozat A részeg Zsoltot a székhez kötözték, és magára hagyták. Másnap reggelre kihűlt és meghalt Helyszín A helyi kocsma teraszán reggel a járókelők találták meg a férfit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary