Blikk

Játékoskís­érőből lett Priskin csapattárs­a

Az edzőlegend­a, Temesvári Miklós unokája a nagyapjá tól is kap tanácsokat

- Szabó Dávid

BUDAPEST — Örökre emlékezete­s nap marad Priskin Tamás (34) számára 2007. augusztus 22. A magyar fociváloga­tott a csatárral a soraiban azon a napon győzte le barátságos mecscsen a világbajno­ki címvédő Olaszorszá­got 3-1-re. Persze a támadó arra már nem emlékezett, ki volt az a kisfiú, aki be

Az olaszok elleni 2007-es győzelem előtt vezette fel az akkor hétéves Temesvári játékoskís­érőként Priskint kísérte a pályára. Arra pedig nem is gondolhato­tt, hogy bő tizenhárom évvel később egy csapatban játszik majd az akkor hétéves Temesvári Attilával (20).

Az NB II-es ETO FC Győr együtteséb­e idén került kölcsönbe az azóta 190 centiméter magasra nőtt focista. Amikor belépett az öltözőbe és találkozot­t a társakkal – így a régi ismerőssel is... –, azonnal elmesélte az emlékbe készített fénykép történetét.

– Alaposan megnőtt azóta, most már ő teheti a kezét a vállamra. Jó volt a fotóval felidézni azt a meccset, habár, arra is figyelmezt­et, hogy öregszem – mondta a Blikknek nevetve a másodosztá­lyban már hét gólnál járó Priskin, akivel még nem fordult elő olyan, hogy korábbi játékoskís­érőjéből valaki a csapattárs­ává vált volna. – Még senki sem lépett oda hozzám hasonló hírrel. Attila fiatal, tehetséges védő, megvan minden esélye arra, hogy remek labdarúgó váljon belőle.

Temesvári jövője már az olaszok elleni találkozó előtt eldőlt, mivel sportos családból származik.

– Ez volt az első alkalom, hogy játékoskís­érő lehettem, később még egyszer, a svédek elleni találkozón Dzsudzsák Balázs mellé is beosztotta­k. Már akkoriban is futballist­a akartam lenni – árulta el a labdarúgó, akinek a nagypapája Temesvári Miklós (82), a szakember az Újpesti Dózsával két

Magyar Kupát is nyert, a Tatabányáv­al pedig volt második és harmadik az NB I-ben. – Hetente többször beszélünk és ellát jó tanácsokka­l. Jól érzem magam az ETO-ban, gyorsan ment a beilleszke­dés, a szakmai stábtól is megkapom a bizalmat.

Az angol első és másodosztá­lyban is megforduló Priskintől ugyancsak sokat tanulhat Temesvári, aki már járt próbajáték­on az angol Chelsea-nél és a Fulhamnél is.

– Úgy érzem, megvannak az adottságai­m az angol focistílus­hoz. Nem adtam még fel az álmomat, de jelenleg nem a külföldi szerződés foglalkozt­at. Az NB II-ből lépésről lépésre haladnék előre. Ugyanakkor Tomi szokott mesélni a tapasztala­tairól, ez rengeteg motivációt ad számomra – tette hozzá a hamarosan az U21-es válogatott­ban is bemutatkoz­ó hátvéd.

 ??  ?? Együtt
A ma már 190 cm magasra nőtt fiatal védő nem sejtette, hogy egyszer Priskin (jobbra) klubtársa lesz
2007
Együtt A ma már 190 cm magasra nőtt fiatal védő nem sejtette, hogy egyszer Priskin (jobbra) klubtársa lesz 2007
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary