Blikk

56 éve a Balatonban hever Komár jegygyűrűj­e

Az énekesnő 16 éves volt, amikor Komár eljegyezte, de elveszett a gyűrű

- Sch. Zs.

BALATONSZÁ­RSZÓ — Nyolc éve ragadta el Komár Lászlót (†67) a gyilkos kór, ám a mai napig nincs retró buli, amin ne szólalna meg a magyar Elvis néhány nagy slágere. A legendás énekes imádta a rock ’n’ rollt,

de a nőket talán még jobban. Nem csoda, hogy a tinédzser Zalatnay Saroltát (72) is levette a lábáról. A köztük szövődött szerelem legendás volt a szakmában. Cini sosem tagadta, hogy Komár mellett vált nővé, ő volt az első fiú az életében. Másfél évig lángolt a szerelmük, de nem lett belőle házasság, a Scampolo együttes sztárja már családot akart, Zalatnay viszont még túl fiatal volt ehhez, élete álmát szerette volna valóra váltani, hogy énekesnő legyen.

Most a Blikknek egy elképesztő történetet mesélt el.

– Édesanyám eleinte elfogadta és nagyon szerette Lacit, aki mindig kézcsókkal köszönt Mamikámnak. Mivel az evangéliku­s egyházban dolgozott, nagyon tetszett neki, hogy fél év után Laci eljegyzett – kezdte a Blikknek Zalatnay, aki 16 éves múlt, amikor Komár udvarolni kezdett neki.

– Az eljegyzésr­e egy nagyon szép gyűrűt kaptam tőle, de amikor a Balatonban úsztunk, leesett az ujjamról, és elveszett.

Kerestük az iszapban, de soha többé nem lett meg – mondta szomorúan Cini, aki a házasság helyett a munkára koncentrál­t.

– Már az érettségir­e készültem, közben felkarolt a Bergendy zenekar, és megírták nekem a Hol jár az eszem című nótát. Akkor jött a Táncdalfes­ztivál is, és Laci döntés elé állított, vagy feleség leszek, vagy énekesnő. Nem értettem, miért olyan sürgős a családalap­ítás, miért nem engedte, hogy énekeljek egy kicsit, így kikosarazt­am. Az elutasítás­ra Laci adott egy tockost, amitől elöl kettétört egy fogam.

Az angliai turné előtt muszáj volt koronát csináltatn­i rá. Laci nag yon szég yellte magát, és párszor még próbáltuk újrakezden­i, de nem ment. Onnantól kezdve Mamikám sem engedte be a lakásba. Laci nagyon tudott szeretni, nekiadtam a lányságoma­t, örökké szeretni fogom, de a döntésemet ma sem bántam meg – tette hozzá elérzékeny­ülve az énekesnő.

Komár László végül hoszszan tartó betegség után, 2012. október 17-én reggel otthonából indult az égi színpadra.

 ??  ?? Egykor Cinimégszi­nte
amikamasz volt, kor Komár felesé
ma gül kérte, de sembánja,hogy kikosarazt­a
Egykor Cinimégszi­nte amikamasz volt, kor Komár felesé ma gül kérte, de sembánja,hogy kikosarazt­a
 ??  ?? Emlék
A két énekes évtizedekk­el szakításuk után is jóban maradt
Emlék A két énekes évtizedekk­el szakításuk után is jóban maradt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary