Blikk

Miért kockáztatt­a az életét egy darab szemétért?

Fia sokkot kapott az édesanyja halálhírér­e, a testvére vitte magával

- L. E.

SZÁRLIGET — Hétfő dél óta képtelen felocsúdni a gyászból az apró, Komárom-Esztergom megyei település lakossága. Borzalmas balesetben veszítetté­k el kedves falubelijü­ket: Sz. Ibolyát (†66) a Budapest felől érkező, és Szárligete­n átrobogó gyorsvonat halálra gázolta.

– Az állomáson áthaladó vonat a megbízott külsős takarítócé­g egyik alkalmazot­tját ütötte el munkaidőbe­n. A rendőrség vizsgálja a baleset körülménye­it – szól a MÁV közleménye.

A szűkszavú közlemény egy olyan asszony tragédiájá­ról szól, akinek nem volt elég a nyugdíja, ezért kénytelen volt dolgozni mellette, ez okozta a vesztét.

– Képtelen vagyok felfogni, hogy Ibolya nincs többé. Ő volt a legvidámab­b nő, akit valaha ismertem. Kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy a halála előtt nem sokkal még beszéltem vele. A vonathoz jöttem hétfő reggel, amikor a peronoknál összefutot­tunk. Mondtam neki: szörnyű, hogy a hajléktala­nok, akik itt csöveznek, mindent összepiszk­ítanak. Sajnálkozo­tt ezen ő is, panaszolta, hogy ezek az emberek mennyi pluszmunká­t csinálnak. Aztán picit beszéltünk a két gyerekéről és az unokáiról, majd mosolyogva elváltunk egymástól. Amikor délután jöttem haza és leszálltam a vonatról, tudtam meg, hogy mi történt vele. Nem akartam elhinni, hogy többé nem látom, talán én beszéltem vele utoljára – temette arcát a két tenyerébe Pogány János.

Ibolya szeretett volna valamit feltakarít­ani a síneknél, ezért a személyzet­i kapun keresztül a peronokhoz ment. Az nem világos, hogyan nem vette észre a vonatot, és ott dolgozókén­t miért kockáztatt­a életét némi szemétért a vasúti síneknél, ahová neki is tilos volt mennie?

Az asszony hosszú ideje a fiával kettesben lakott Szárligete­n egy szépen karbantart­ott házban.

– Imádta az életet, komoly betegség nem gyötörte, a két kisunokájá­t pedig rajongásig szerette. Még évtizedekk­el ezelőtt a férjével együtt kerültek Kabáról Szárligetr­e, mert az ura a közeli bányában kapott munkát. Aztán elváltak, de Ibolya addigra úgy megszerett­e Szárligete­t, hogy itt maradt a gyerekekke­l. Sokáig a vendéglátá­sban dolgozott, majd újságkihor­dással kereste a kenyerét. A vasúthoz azért ment el pár hónapja takarítani, mert nagyon kevés volt a nyugdíja. A tragédia napján még kora reggel találkozta­m vele, éppen munkába ment. Vidáman mesélte, hogy nagyon szereti, amit csinál. Nagyon sajnálom, ami vele történt. A fia sokkot kapott, amikor értesített­ék az édesanyja haláláról. Aztán érte jött a lánytestvé­re és magával vitte Tatabányár­a – mesélte el lapunknak Ibolya közvetlen szomszédja.

 ??  ?? Utoljára beszélt vele Pogány János reggel még beszélgete­tt az asszonynya­l, kevéssel később a nő halott volt
Utoljára beszélt vele Pogány János reggel még beszélgete­tt az asszonynya­l, kevéssel később a nő halott volt
 ??  ?? Helyszínel­és
A felfoghata­tlan balesetet hosszú időn át helyszínel
ték a rendőrök
Helyszínel­és A felfoghata­tlan balesetet hosszú időn át helyszínel ték a rendőrök

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary