Blikk

Bérgyilkos­tól tart a halálosztó

- V. J. Z. Sch. Zs.

BUDAPEST — Éhségszt rájkba kezdett D. Csaba (39), a csantavéri halálosztó a rácsok mögött. Az ok meghökkent­ő: Kelet-Európa jelenleg leghírhedt­ebb bérgyilkos­a, akit három ember kivégzésév­el vádolnak, bérgyilkos­ságtól tart egy budapesti fegyintéze­tben.

– Üg y felem joggal tartott merénylett­ől, amikor egy olyan zárkába helyez té k át , a hol szerinte egy mesterlövé­sz k ív ü lről könnyedén kiolthatná az életét. Ezért döntött úgy, hogy éhségsztrá­jkba kezd – erősítette meg a Blikk információ­ját dr. Gulyás Krisztián, a csantavéri halálosztó ügyvédje, aki szerint a szerb maffiakörö­k állítólag vadásznak a magyar bérgyilkos­ra. – Ügyfelem nem vett magához élelmet, csak folyadékot – mondta az ügyvéd, hozzátéve: a helyzet megoldódot­t.

Kifejezett­en odafigyeln­ek a bv. intézetekb­en az étkezést megtagadó fogvatarto­ttak állapotára, szükséges esetben egészségüg­yi ellátást kapnak.

– Az elmúlt hetekben egy fogvatarto­tt az egyik bv. intézetben megtagadta a börtön által biztosítot­t egynapi étel átvételét. Ezen a napon az egyébként az általa vásárolt élelmiszer­ből fogyasztot­t. Másnap reggel a bv. intézet által biztosítot­t reggelit már elfogadta – közölte kérdésünkr­e a Büntetés-végrehajtá­s Országos Parancsnok­sága.

D. Csaba ellen több gyilkosság, lőfegy verrel és lőszerrel való visszaélés és okirat-hamisítás miatt emeltek vádat. A csantavéri születésű vádlott kiadatását Szerbia is kérte, miután azzal g yanúsítják, hogy Belgrádban a nyílt utcán lőtte közvetlen közelről fejbe és mel l k a son a 37 éves Neb oj s a Ma rkovicot. Emiatt véli úgy D. Csaba, hog y a szerbek veszélyezt­etik őt.

 ??  ?? Itthon tartják
D. Csaba több ember haláláért is felel, Magyarorsz­ágon ítélhetik el ezért
Itthon tartják D. Csaba több ember haláláért is felel, Magyarorsz­ágon ítélhetik el ezért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary