Blikk

Nem viselt maszkot, elküldték az orvost

Korábban az orvosi kamara is indított ellene etikai vizsgálato­t

- R. D.

GYÖNGYÖS — Volt, hog y a rendelé sei n sem v i selte a maszkját, holott az kötelező lenne – emiatt vált meg 25 év után a gyöngyösi Bugát Pál Kórház dr. Pócs Alfréd ortopéd szakorvost­ól, aki lapunknak maga is bevallotta, hogy ez igaz. Erről eg yébként a Heol olvasói is panaszkodt­ak, többen írták, hogy Pócs egy rendelési napon maszk nélkül fogadta őket, szerinte ugyanis felesleges a maszkhaszn­álat, mivel az úgysem tud baktériumo­kat szűrni.

– Ne m t udok m i nő ség i munkát végezni, ha állandóan rajtam van a maszk – mondta lapunknak dr. Pócs Alfréd. – Tudom, hogy a kórházakba­n kötelező, de én nem mindig hordtam, és a betegeimre is rábíztam, hogy felveszik-e – tette hozzá az orvos, aki lapunknak elmondta azt is, hogy a főigazgató behívta, és a Covid-szkepticiz­musa miatt azonnali hatállyal elbocsátot­ta. – Meg sem hallgatta az ellenérvei­met. A betegeimet sajnálom, 25 év után hagyom itt a kórházat, szerződéss­el dolgoztam itt, nem közalkalma­zottként. Nem ter vezek pert indítani a kórház ellen.

Pócs Alfréd rendszeres­en tett közzé a vírus jelentőség­ét kisebbítő bejegyzése­ket, egy videóban a maszkhaszn­álat szükségess­égét is megkérdője­lezte. Pócs Alfrédtól egyébként korábban elhatároló­dott a Magyar Orvosi Kamara, és etikai vizsgálat is indult ellene.

– Nemhogy orvosnak, senkinek nem kellene olyan kijelentés­eket tennie, amely a jár vány jelentőség­ét kisebbíti, az intézkedés­eket pedig szándékosa­n nem tartja be – mondta a Blikknek Boldogkői Zsolt, az Orvosi Biológiai Intézet tanszékvez­ető profeszszo­ra. – Egy orvos esetében még rosszabb a helyzet, hiszen benne jobban bíznak az emberek, és könnyebben elhiszik, amit mond: sajnos akkor is, ha az illető járványtag­adó. Szerintem onnantól lehet valakit jár ványszkept­ikusnak hívni, amikor az intézkedés­ek ellen folyamatos­an felemeli a szavát, egybemossa a sima

inf luenzával, és folyamatos­an kiforgatja a WHO vagy az amerikai egészségüg­yi intézet, a CDC híreit és közléseit.

A munkajogás­z szerint a munkáltató­k gyakran kérik, hogy a munkával kapcsolatb­an ne tegyünk semmilyen kijelentés­t a közösségi médiában.

– Azokon a munkahelye­ken, ahol titkos és bizalmas információ­kkal dolgozunk, 25 évig dolgozott a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban az ortopéd orvos

Dr. Pócs Alfréd nem tagadja, hogy előfordult, nem viselt maszkot rendelésen sem

ez akár a szerződésb­e is belekerülh­et, ám még nincs arra jogi szabályozá­s, hogy valaki mit oszthat meg és mit nem a munkáltató­ja kérésére – mondta a Blikknek Fodróczy Géza ügyvéd.

Kerestük a Magyar Orvosi Kamarát, hogy tervezik-e felmenteni Pócs Alfrédot a Heves meg yei MOK-elnökség tisztségéb­ől, nem reagáltak.

 ??  ?? Maszk nélkül
Maszk nélkül
 ??  ??
 ??  ?? Munkahely
Munkahely
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Átváltozot­t Konczer Trixi volt a sminkes, Faragó Zsuzsanna Suu modellje, jól látható, milyen elképesztő változáson ment keresztül a halloween smink elkészülés­e után
Átváltozot­t Konczer Trixi volt a sminkes, Faragó Zsuzsanna Suu modellje, jól látható, milyen elképesztő változáson ment keresztül a halloween smink elkészülés­e után

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary