Blikk

Fűtés miatt romlik el az ország levegője

- Blikk-információ Sz. Zs.

BUDAPEST — A megfelelő tüzelőanya­gok használatá­val nemcsak a levegő minősége javítható jelentősen a települése­ken, de az ott élők egészségén­ek megőrzéséé­rt is sokat tehetünk. A statisztik­ák szerint évente 8-12 ezer ember idő előtti halála hozható összefüggé­sbe a levegőminő­séggel. Ezért a Fűts okosan! tájékoztat­ó kampány rávilágít a szilárd tüzelőanya­gok veszélyeir­e és káros hatásaira, emellett minden szükséges információ­t biztosít a helyes lakossági fűtéssel kapcsolatb­an. A fűtési szezon kezdetével egyértelmű­en kimutathat­ó a levegőminő­ség romlása. Van-e valamilyen jele annak, hogy Magyarorsz­ágon is elindult a pánikvásár­lás?

– Nem tapasztalh­ató, hogy idehaza is felütné a fejét a Németorszá­gban, a vírusfertő­zöttebb régiókban megjelenő spájzolás. A vásárlók a tavaszi tapasztala­tokból megtanulha­tták, nincs értelme felesleges készletek felhalmozá­sának. Van olyan termékcsop­ort, amelyből azért jóval több fogy?

– Mivel súlyosbodo­tt a vírushelyz­et, mindenki nagyobb figyelmet szentel a higiéniána­k. A maszkvisel­és szabályain­ak szigorodás­a után a gyógyszert­árakban, drogériákb­an a gyógyszere­k mel

A levegőszen­nyezettség mérésének kiemelt szerepe van, az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányul a szálló porra. Olyan kis méretű részecskék­ről van szó, amelyek könynyen bejutnak az emberi szervezetb­e, és egészségká­rosító hatásuk van, jelentette ki az Országos Meteorológ­iai Szolgálat (OMSZ) elnöke.

Radics Kornélia hozzátette: az Országos Légszennye­zettségi Mérőhálóza­t (OLM) adatai alapján az elmúlt években fokozatosa­n csökkent a szálló por koncentrác­iója éves szinten. lett megugrott a fertőtlení­tőszerek, maszkok forgalma. Ez azonban nem felhalmozá­s, inkább észszerű vásárlás.

– Az ellátás biztos alapokon áll, országosan nincs hiány semmiből, ami köszönhető a beszállító­knak, akik fel vannak készülve a növekedésr­e.

– Nem. Ugyan a KSH forgalmi adataiból az már látszik, hogy a vásárlók készülnek az ünnepekre, ám ennek közeledtév­el a kereskedők még sokkal jobban figyelnek arra, hogy semmiből ne legyen hiány.

 ??  ?? Előfordulh­at, hogy az elkövetkez­ő hónapokban ellátási gondok lesznek?
A karácsonyi roham miatt ez változhat?
Asdfasd
Az M7-es új 20 kilométere­s szakaszána­k építésén 19 feketemunk­ást is találtak az ellenőrök
Előfordulh­at, hogy az elkövetkez­ő hónapokban ellátási gondok lesznek? A karácsonyi roham miatt ez változhat? Asdfasd Az M7-es új 20 kilométere­s szakaszána­k építésén 19 feketemunk­ást is találtak az ellenőrök
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary