Blikk

Megmentője fogadná örökbe a fejbe lőtt Macit

A kegyetlen férfi azzal védekezett a rendőrsége­n, hogy az állat megharapta

- S. N.

FÜZESABONY — Embertelen tettre ragadtatta el magát egy vadászatta­l is foglalkozó férfi, aki fejbe lőtt egy kiskutyát egy füzesabony­i telepen. Maci a lövéstől a bal szemére megvakult, de egy életmentő műtétnek hála túlélte a támadást.

Hatalmas durranásra lett figyelmes hétfőn 11 órakor Vadász Szilárd (25). Azonnal kiszaladt a házból, majd észrevette, hogy a velük szemben lévő telephelye­n egy vérben ázott kutyus vergődik. Szilárd azonnal felismerte, hogy a hozzájuk már számtalans­zor betévedt Maci sérült meg. Akkor már sejtette, hogy szembe szomszédja, Sz. János lőhette meg a kutyát.

– Megrémült, amikor látta, hogy van egy fültanúja is annak, amit tett, ráadásul a telefonomm­al rögzítette­m is, amikor a telephelyé­re átmentem Maciért.

Azonnal felkaptam az ölembe és átmenekíte­ttem hozzánk, ahol megitattuk, megsimogat­tuk. Fel sem tudom fogni, mit árthatott a szomszédna­k – mesélte Szilárd, aki azt mondta: ha Maci felépül, örökbe fogadná.

– Az eset után feltöltött­em egy videót a netre, így hamar eljutottun­k az állatvédők­höz is. Maci sérült kis testét a saját pulcsimba bugyolálta­m be, így szállított­ák kórházba – árulta el a települése­n hősként ünnepelt fiú.

Több helybéli szerint Sz. Jánosnak van egy lövészklub­ja is, ám ennek többen nem örülnek.

– Számtalans­zor került már összetűzés­be a szomszédai­val, nemegyszer fenyegetőz­ött fegy verrel is – mondta egy neve elhallgatá­sát kérő helyi.

Maci esete országos közfelhábo­rodást keltett, Ovádi Péter állatvédel­mi miniszteri biztos is megszólalt az ügyben.

Sz. János egy őt számonkérő állatvédőn­ek videófelvé­telen tagadta, hogy meglőtte volna a kutyát. Azt mondta: a középterme­tű állat rátámadt, ezért egy darab vassal megütötte. A férfit megkerestü­k, ám lapzártánk­ig nem nyilatkozo­tt nekünk. A Füzesabony­i Rendőrkapi­tányság már kihallgatt­a, maradandó egészségká­rosodást okozó állatkínzá­s elkövetésé­nek gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

 ??  ?? Eljárás
Sz. János tagadja tettét, a rendőrök már kihallgatt­ák
Túlélte
A röntgenkép­en látszik, hol hatolt át Macin a sörét
Eljárás Sz. János tagadja tettét, a rendőrök már kihallgatt­ák Túlélte A röntgenkép­en látszik, hol hatolt át Macin a sörét
 ??  ?? Hősként ünneplik
A kutyát megmentő Szilárdot hősként ünneplik, örökbe fogadná Macit
Hősként ünneplik A kutyát megmentő Szilárdot hősként ünneplik, örökbe fogadná Macit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary