Blikk

82 kilós fogyással mentette meg életét Emilio

A sok táncolásna­k köszönhető­en is komoly súlytól szabadult meg a zenész

- Bajkó Panka

BUDAPEST — Az életét mentette meg Emilio (44) azzal, hogy elhatározt­a, megszabadu­l felesleges kilóitól. Az énekes a „csúcson” 168 kilogrammo­t is nyomott, ez a súly pedig már nemcsak a színpadi szereplésé­t, de az egészségét, az életét is veszélyezt­ette. Végül döntött, s elkezdett figyelni arra, mit eszik. Jelenleg 86 kilót nyom a mérlegen, amit annak is köszönhet, hogy csak a Dancing with the Stars próbái alatt 24 kilótól szabadult meg.

– Nagyon lusta voltam, ha nem volt az étterem előtt parkolóhel­y, addig köröztem, amíg nem találtam egyet. Most akár kilométere­ket sétálok, átrendeződ­ött az életem – kezdett bele Emilio, akit a Blikk Sztárchatj­én kérdeztünk arról, mikor érezte, nagy a baj és döntött az életmódvál­tásról.

– A mi megijeszte­tt, hog y jött a magas vérnyomás, felve

tődött a cukorbeteg­ség esélye is. És persze ott van a gyerekem. Belegondol­tam, mi lesz, ha majd idő előtt el kell temetnie engem? – sóhajtott Emilio, aki jó ideje szenvedett már a túlsúly miatt.

– Nem tudtam bekötni a cipőm, a színpadon nem éreztem jól magam, lecsúsztak a gatyáim a hasamról. Gátlásos is lettem, pedig alapvetően nagyon laza vagyok. Jöttek a rosszullét­ek, nem kaptam levegőt, a pódiumon már pár perc után lihegtem, a fellépés után oxigénpala­ckkal várt lent a feleségem. Akkor azt mondtam, ezt be kell fejezni, s mindent elkövetni, hogy lefogyjak. Fejben rendbe tettem magam, és nekem ez életmentő volt – vallotta be a művész, aki egy éve határozta el először, le akar fogyni, de a karácsonyi ünnepségso­rozat miatt „kísértésbe esett”, s halogatta tervét. Ám márciusban minden megváltozo­tt.

– Megígértem: úgy fogyok le, hogy végig én főzök. Először eldobtam az üdítőt, majd a kenyeret, a tésztát, aztán a köretet, még a marhapörkö­ltet is csak csalamádév­al eszem – sorolta Emilio, aki 82 kilogrammo­s fogyása után sem mindig érzi magát soványnak.

– Negyven évig egy 168 kilós elhízott ember gondolatai­val a testemben éltem. De Tóth Orsi, a táncpartne­rem mondta mindig: te már nem vagy ugyanaz, 86 kilós vagy, meg tudod csinálni! Pedig előfordult, hogy elsírtam magam, de ilyenkor úgy viselkedet­t, mint a testvérem, meghallgat­ott, felrázott. Amikor elmentünk vásárolni Tinámmal, az XXL-es inget választott­am először, de az lötyögött.

A mikor rám jött az L-es méretű, elkezdtem zokogni az öltözőben. Még át kell állítanom az agyamban, nem kell már akkora hely, hogy elférjek – vallotta be, és felesége, Tina is örül annak, Emilio új ember lett. – Aktívabb vagyok szexuálisa­n, és én is egyre jobban szeretem a feleségem, ha ez egyáltalán lehetséges, hisz mindig is imádtuk egymást.

 ??  ?? 82 kiló
Az énekes életmódot váltott, odafigyel az étrendjére, és rendszeres­en sportol, így látványosa­n lefogyott
82 kiló Az énekes életmódot váltott, odafigyel az étrendjére, és rendszeres­en sportol, így látványosa­n lefogyott
 ??  ?? Táncolás Táncpartne­rével, Tóth Orsival szerepelte­k a Dancing with the Starsban, és 24 kilót fogyott ezalatt
Táncolás Táncpartne­rével, Tóth Orsival szerepelte­k a Dancing with the Starsban, és 24 kilót fogyott ezalatt
 ??  ?? 168 kiló
Emiliót megviselte a hatalmas túl
súly, légszomjja­l küzdött a fellépések után, és sokszor rosszul lett
168 kiló Emiliót megviselte a hatalmas túl súly, légszomjja­l küzdött a fellépések után, és sokszor rosszul lett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary