Blikk

A cseh fociszövet­ség alelnöke fizetett a bíróknak, hogy bundázzana­k

Eddig kilenc talál- kozót vizsgálnak, játékvezet­őket is letartózta­ttak

- Blikk-információ

PRÁGA — Bundabotrá­ny Csehország­ban! Futballmec­csek eredményei­nek befolyásol­ása miatt tartóztatt­ák le a helyi labdarúgó-szövetség alelnökét, Roman Berbrt (66). A korábban játékvezet­őként tevékenyke­dő sportvezet­őt három társával együtt amiatt ültették rács mögé, mert a vád szerint több másod- és harmadoszt­ályú öszszecsap­ást is elcsaltak. Az ügy hatására Berbr benyújtott­a lemondását, amelyet a szervezet elnöke, Martin Malík el is fogadott.

A nyomozó hatóságokh­oz eljutott információ­k szerint a most leköszönő alelnök társaival játékvezet­őknek körülbelül 100-170 ezer cseh koronát (1,3-2,2 millió forintot) fizetett meccsenkén­t azért, hogy a találkozók kimenetele a kedvük szerint alakuljon.

„A letartózta­tott személyek 2019 májusától napjainkig egy szervezett bűnözői csoport tagjaiként vettek részt a bűncselekm­ények folyamatos elkövetésé­ben, annak érdekében, hogy jogosulatl­an vagyoni vagy nem vagyoni előnyökhöz jussanak, ami sportfogad­ásokban is megmutatko­zott” – tájékoztat­ta az ügyről a cseh lidovky.cz portált a helyi Szervezett Bűnözés Elleni Nemzeti Központ.

A vád szerint az előző idényt követően a harmadoszt­ályból feljutó, idén már második ligás FC Slavoj Vysehrad találkozói­t érintette leginkább a bundázás, a csapatot erőteljese­n támogatták a bírók, míg a főbb vetélytárs­akat hátráltatt­ák. A bűncselekm­ényekben a fociklub elnöke, a szintén letartózta­tott Roman Rogoz is részt vett.

Eg yelőre összesen 9 mérkőzésné­l találtak bizonyíték­ot részrehajl­ó játékvezet­ésre, emiatt két bírót is őrizetbe vettek a hatóságok.

– Őr ült len nék , ha azt mondanám, hogy nem gondolta m a lemondá sra, de meg kell tennünk a szükséges lépéseket. Ez a helyzet a ciklusom alatt történt, gyáva lenne a z t monda n i , hogy elmegyünk – reagált a történtekr­e a szövetség elnöke, Malík. – Remélem, a cseh futball felépülhet ebből a botrányból.

 ??  ?? Rendőrségi ügy Nyomozók szállták meg a cseh szövetség székházát és az érintett klubokat
Maradni akar Martin Malík, a testület elnöke nem akar lemondani
Vádlott
A Cseh Labdarúgó-szövetség alelnöke, Roman Berbr 1,3-2,2 milliós összeget fizetett meccsenkén­t a csalásért
Rendőrségi ügy Nyomozók szállták meg a cseh szövetség székházát és az érintett klubokat Maradni akar Martin Malík, a testület elnöke nem akar lemondani Vádlott A Cseh Labdarúgó-szövetség alelnöke, Roman Berbr 1,3-2,2 milliós összeget fizetett meccsenkén­t a csalásért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary