Blikk

Izlandon veszik biztosra erést magyarv a

Az Evertonszt­ár Gylfi Sigurdsson­tól várják a gólokat a pótselejte­zőn

- Szabó Dávid

REYKJAVÍK — Izlandon biztosak abban, hogy labdarúgó-válogatott­juk győzni fog november 12-én az Európa-bajnoki pótselejte­ző döntőjében a Puskás Arénában. Erről a szigetorsz­ág élvonalána­k egyetlen magyar légiósa, Zachán Péter (22) mesélt a Blikknek. A Fjölnir együtteséb­en focizó védőt a magyar válogatott mellett a Fradiról is faggatják a helyiek.

– Sokakat meglepett itt is, hogy a Ferencváro­s bejutott a Bajnokok Ligájába, rengeteg kérdést kaptam a klubról, játékosokr­ól. Természete­sen a két válogatott közelgő összecsapá­sa is téma – magyarázta Zachán. – Az öltözőben előre megbeszélt­ük a csapattárs­aimmal, hogy egymás válogatott­ját szeretnénk kapni a pótselejte­ző döntőjében. Amikor pedig a közelgő meccsről beszélünk, mindig erősködnek, hogy biztosan megnyerik, mivel több topligát megjárt játékosuk van. A helyi sztár Gylfi Sigurdsson, az Everton játékosa, sokak szerint a budapesti meccset is ő dönti majd el. Tény, hogy a Nemzetek Ligájában több vereséget is elszenvede­tt Izland, de nem szabad ezekből kiindulni, mert erős riválisokt­ól, Angliától, Belgiumtól, Dániától kaptak ki. Én viszont bízom benne, hogy a nemzeti csapatunk jó formája megmarad, s a hazai pálya a javunkra dönthet.

Az NB I-es Pakson másfél évig szereplő játékost az NB IIIból szerződtet­ték az izlandiak.

– Nem akartam sokáig az NB III-ban focizni, a menedzsere­mmel megbeszélt­em a vírusidősz­ak első hulláma alatt, hogy előrelépné­k, profi osztályban játszanék újra. Izlandon futott a bajnokság, s vittek azonnal – elevenítet­te fel, hogy került a szigetre Zachán, aki csapatával jelenleg nyeretlenü­l utolsó a tabellán. – Rendszeres­en játszottam, elégedette­k voltak velem, ám a Covid miatt leállt a bajnokság. Pár nap és bejelenthe­tik, hogy törlik az idei szezont... Hét találatot jegyzett csapata, a Vasas 22-6-os, Kaposvár elleni sikere során. Lőtt már ennyi gólt? Igen. Dicsérték a társak, amiért több gólt dobott egyedül, mint az ellenfél? Igen. Volt ünneplés?

Nem. A vízilabdáz­ást is érinti a koronavíru­s. Fél, hogy megbetegsz­ik?

Nem. Nagyban átírta az életét a járvány?

Igen. Május óta edzenek együtt a teljesen megújult csapattal. Összeszokt­ak már?

Nem. Csak a bajnoki arannyal lenne elégedett?

Nem.

 ??  ?? Légiós
Zachán (hátul) az izlandi Fjölnir csa
patában focizik 2016
A két válogatott a legutóbbi Eb-n 1-1-et játszott
Légiós Zachán (hátul) az izlandi Fjölnir csa patában focizik 2016 A két válogatott a legutóbbi Eb-n 1-1-et játszott
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary