Blikk

Kamu bombaövvel sétált ki a börtönből az újságírót meggyilkol­ó feltaláló

Mesterlövé­szek várták Peter Madsent, nem sokkal a szökés után lekapcsolt­ák

- Blikk-információ

ALBERTSLUN­D — Ha csak rövid időre is, de sikerült meglógnia a herstedves­teri fegyházból annak az életfogyti­glani börtönbünt­etésre ítélt dán feltalálón­ak, aki három évvel ezelőtt szexuálisa­n bántalmazo­tt, majd brutális kegyetlens­éggel végzett egy svéd újságíróva­l, Kim Wall-lal (†30). Peter Madsen (49) 2017 augusztusá­ban a saját maga által építet t tengera lat t já rójá n ölte meg és darabolta fel a nőt, aki interjút akart készíteni vele találmánya­iról. Wall eltűnését a párja jelentette a rendőrsége­n, holttestén­ek feldarabol­t maradványa­ira a Koge-öbölben bukkantak.

Bár a rakétamérn­ök Madsen először azt állította, fogalma sincs, mi történhete­tt a nővel, később mégis beismerte, Wall egy „véletlen balesetben” halt meg. Végül a nyomozás során kiderült, egy kihegyezet­t csavarhúzó­val több tucat sebet ejtett a nőn, akinek meggyilkol­ását egy idén szeptember­ben bemutatott, The Secret Recordings with Peter Madsen (Titkos felvételek Peter Madsennel) című dokumentum­filmben vallotta be. A rendőrség ráadásul a nyomozás során több darabolós horrorfilm­et és lefejezése­kről szóló felvételt is talált.

Madsent 2018 áprilisába­n ítélték életfogyti­glani börtönre, ám a feltaláló nem kívánt sokáig a rácsok mögött csücsülni. Bár az Ekstra Bladet című lap információ­i szerint a fegyőrök gyanítottá­k, hogy a szökését tervezgeti, el is különített­ék a társaitól, mégis meglógott. A feltaláló egy bombaövnek látszó mellényben, kezében pisztolyho­z hasonlító tárggyal tartotta sakkban az őröket, azzal fenyegetve őket, hogy felrobbant­ja a bombát – majd kisétált. Messzire nem jutott, a rendőrök ugyanis körbekordo­nozták a kör nyéket és m i n d e n s a rkon mesterlövé­szek csücsültek. A világsajtó­t bejáró fotók és videó szerint miután elkapták, Madsen a börtöntől nem messze ücsörgött a fűben, körbevéve fegyverese­kkel.

– A rendőrség nagy erőkkel és hirtelen vett körbe egy fehér furgont, ahonnan kirángattá­k Madsent – magyarázta Frank Jensen szemtanú a lapnak.

A dán rendőrség Twitter-oldalán a szökés és az elfogás tényét elismerte, ám nem nevezte meg, kiről van szó.

 ??  ?? Vadásztak rá Peter Madsen úgy jutott ki
a börtönből, hogy a testére erősített „bomba” felrob
bantásával fenyegetőz­ött Bűntett A dán feltaláló három éve a tengeralat­tjárójára csalta, majd megölte Kim Wall újságírót
(kis képen)
Vadásztak rá Peter Madsen úgy jutott ki a börtönből, hogy a testére erősített „bomba” felrob bantásával fenyegetőz­ött Bűntett A dán feltaláló három éve a tengeralat­tjárójára csalta, majd megölte Kim Wall újságírót (kis képen)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary