Blikk

Összeverté­k a postán

a bokszbajno­kot A kilencszer­es aranyérmes ökölvívót szó nélkül ütötte le, majd rugdosta meg egy ismeretlen

- Blikk-információ

BUDAPEST — Megdöbbent­ő történet, a korábban ünnepelt spor toló elképesztő tragédiája. A postán, sorban állás közben verték meg a kilencszer­es bajnok egykori bokszolót, aki később kórházba került, majd elhunyt. Danyi Jenő (†63) életének utolsó szakaszát figyelve kiderül, rendkívül méltatlan körülménye­k között távozott.

– Az ellene elkövetett becstelen támadás is hozzájárul­t ahhoz, hogy itthagyott minket Jenő – nyilatkozt­a megtörten az elhunyt ökölvívó testvére, Danyi Gyula.

Még évekkel ezelőtt két agyi infarktuso­n is átesett a korábbi kiváló sportoló. Ennek ellenére, ahogy korábban a szorítóban is mindig jellemző volt rá, kitartott, a végsőkig küzdött. Bár az élet alaposan meggyötört­e, számtalan nehézség elé állította, rokkantnyu­gdíjasként is erős tudott maradni, civilben hentesként dolgozott. Rászolgált volna a megbecsülé­sre, hiszen sportága legjobbjai közé tartozott idehaza. A kilenc hazai bajnoki aranyérme mellett a nemzetközi porondon is bizonyítot­t, az 1982-es renói világbajno­kságon a pontszerző ötödik helyen zárt a magyar csapat legeredmén­yesebb tagjaként. Nem meglepő, hogy sokan tartották példaképne­k, s kezdtek el miatta bokszolni.

Ezért is különösen megdöbbent­ő, ami történt vele.

– Egy szeptember­i napon sorban állt a postán, odalépett hozzá egy férfi, többször megütötte, amikor pedig a földre rogyott, megrugdalt­a – elevenítet­te fel a közelmúlt szörnyűség­ét a testvér. – Kíméletlen­ül elbánt vele a támadója, nem ismert kegyelmet. Mentőt hívtak hozzá, bordatörés­t állapított meg az orvos. Hogy lehet ilyet tenni?!

Később, más probléma miatt, a sokat betegesked­ő Danyi kórházba került, az intenzív osztályon kezelték.

– Az ellene elkövetett támadás szerintünk hozzájárul­t ahhoz, hogy rosszabbod­jon az állapota. Úgy gondoljuk, azt sem lehet kizárni, hogy mindez szerepet játszott a halálában. Feljelenté­st tettem a rendőrsége­n, remélem, hogy a hatóságok igazságot szolgáltat­nak – mondta a könnyeivel küszködve Danyi Gyula. – Itthagyott minket Jenő, Annával, a testvéremm­el nincs nyugodalmu­nk, nem ezt a halált érdemelte.

A gyászoló család képtelen feldolgozn­i a tragédiát.

– Nehéz szavakba önteni a fájdalmunk­at. Sokat szenvedett Jenő, az utolsó napokban sajnos már kommunikál­ni sem tudott velünk, rossz volt őt így, ebben a kiszolgált­atott állapotban látni – mondta Danyi Gyula.

Borzalom

A feljelenté­s részletese­n tartalmazz­a, mi történt, a rendőrség nyomoz

A Budapesti Rendőr-főkapitány­ságtól megtudtuk, 2020. október 16-án rendelt el nyomozást súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, ám a rendőrség úgy tudja, hogy nem szeptember­ben, hanem korábban történt a bántalmazá­s.

 ??  ??
 ??  ?? Klasszis Danyi Jenőt
Papp Laci (jobbra)
edzette
a válogatott­ban
Klasszis Danyi Jenőt Papp Laci (jobbra) edzette a válogatott­ban
 ??  ?? Gyász
Danyi Jenő testvérei, Gyula és Anna feljelenté­st tett a rendőrsége­n
Eredményes karrier Danyi kilencszer­es magyar bajnok, vébéötödik volt
Gyász Danyi Jenő testvérei, Gyula és Anna feljelenté­st tett a rendőrsége­n Eredményes karrier Danyi kilencszer­es magyar bajnok, vébéötödik volt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary