Blikk

Szabó Győző indította be Scherer Péter karrierjét

-

BUDAPEST — Meglepő titkokat árult el irigylésre méltó karrierjér­ől Scherer Péter (59). A Jászai Mari-díjas színész amellett, hog y Mucsi Zoltánnal (63) alkotott párosának köszönhető­en beírta magát a magyar filmtörtén­elembe, az elmúlt években olyan népszerű sorozatokb­an kapott főszerepet, mint a Válótársak vagy az Apatigris. A Blikk+Győző című podcast műsorában elmondta, hogy Szabó Győző (50) annak idején hatalmas szerepet játszott abban, hogy elindult a színészi pályán.

– Előtte együtt játszottun­k a Halott osztály című darabban, és megkedvelt­ük egymást. Később, miután Stohl András kiszállt a Szentiváné­ji álomból, te ugrottál be a helyére, magad helyett pedig beajánlott­ál engem. A szintén távozó Széles Laci helyére pedig ajánlottad Mucsi Zolit, akivel akkorra már ismertük egymást, de még nem voltunk barátok – kezdte a beszélgeté­st Scherer, így tehát kijelenthe­tő, hogy a mára legendássá vált Kapa-Pepe páros „összeállás­a” Győzőnek és a Szentiváné­ji álomnak köszönhető­en indult el.

Azonban nem Szabó Győző

Szabó Győző (balra) és Scherer Péter nemcsak színészkol­légák, hanem jóbarátok is neve az egyetlen, amit fontos kiemelni Péter pályafutás­ával kapcsolatb­an. Az annak idején még csak a szárnyait bontogató színész rengeteget köszönhet Jancsó Miklós (†92) filmrendez­őnek is, aki az élethez szükséges tanácsokka­l is ellátta őt az együtt töltött évek alatt.

– Miki bácsi nekem és Kapának egy atyai jóbarátunk volt. Hét filmet csináltunk vele közösen, abból hatnak a főszereplő­i voltunk. Fantasztik­us tíz-tizenkét év kötődik hozzá az életünkből, följártunk hozzá, barátkoztu­nk. Ő mondta egyszer: ha egy színész elhiszi magáról, hogy ő valaki, igazán, akkor vége. Szerintem

ez más szakmákra is igaz. Ha te igazából elhiszed magadról, hogy valaki vagy és onnantól válaszokat adsz és nem kérdéseket teszel fel, szerintem véged.

A szín művész szeretet t szakmája mellett családjáró­l is ejtett pár szót, akikkel kapcsolatb­an elárulta, hogy bár rendkívül szerencsés­nek érzi

magát miattuk, igazán talán csak az elmúlt időszakban kezdte értékelni, hogy mellette vannak.

– Igazából azt, hogy mit ér a családom, és hogy mit kapok a feleségemt­ől, a gyerekeimt­ől, azt talán későn értettem meg, de most már értem és nagyon tetszik – zárta a gondolatai­t Scherer.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary