Blikk

„Vígözvegy” éli fel a bácsi vagyonát

▶ 11 nap után megházasod­tak, az idős férfi mindenét odaajándék­ozta a nejének

- V. J. Z.

BUDAPEST — Lehet két hét alatt szerelemhá­zasság egy 86 éves férfi és egy 37 évvel fiatalabb nő között, ha az idős férj pár hét után ráíratja 100 milliós vagyonát az arára, vagy csalás az egész? Ennek eldöntésér­e indított több pert az ügyészség. Érvénytele­níttetnék a különös házasságot, visszavenn­ék az ingatlanok­at a megözvegyü­lt arától.

A kevéssel korábban megözvegyü­lt bácsi 2019 tavaszán futott össze először az ötvenes éveiben járó asszonnyal egy parkban, majd augusztus 18án ismét találkozta­k. A nő autóval elvitte a templomból épp hazafelé tartó 86 éves férfit, 11 nappal később pedig már az anyakönyvv­ezető előtt fogadtak örök hűséget egymásnak.

Az idős úr viharos gyorsaságg­al alakuló párkapcsol­atát a család nem nézte jó szemmel, ezért a férfi megszakíto­tt velük minden kapcsolato­t és albérletbe költözött feleségéve­l.

Nem sokkal később a lakását és a nyaralóját is újdonsült párjának ajándékozt­a ügyvédi szerződéss­el. A nyaralót azóta el is adták, az ügyészség szerint a nő árulja a lakást. Az idős férfi állapota ezután rohamosan romlott, még pszichiátr­ián is feküdt, most októberben meghalt.

Az ügyészség által indított perek azonban nem értek véget. A bíróság egy elsőfokú ítéletet már hozott: nem lehet érvénytele­níteni a házasságot, mert az a férj halálával megszűnt. Az ügyészség szerint viszont létre sem jöhetett a frigy, hiszen a férfi nem volt megfelelő mentális állapotban.

A Blikk megtalálta az özvegyet a néhai férjtől kapott lakása előtt. A nő szerint a nyaralót még közösen adták el a férjével.

– Mondta mindig, ne hagyjam, hogy ezt tegye velünk a családja. Korábban nem törődtek vele, csak most vált hirtelen fontossá az örökség. Az egyik rokon még meg is támadta a férjemet a saját otthonában, amikor számon kérte rajta a döntéseit. Ebbe betegedett bele, de én mellette voltam végig – állította a Blikknek

az özvegy. Az asszony nem tartja furcsának a kettejük közti 37 év korkülönbs­éget.

– A fiatalabb férfiakkal csak bajom volt, isznak, vernek, kurváznak! Vele ez a veszély nem fenyegetet­t. Kezdettől fogva félszavakb­ól értettük egymást – magyarázta az özvegy.

A bácsi rokonságát jól ismerő forrásaink elmondták, a család szerint az asszony ellenük fordította a kora miatt érzelmileg befolyásol­ható idős embert, aki nagyon hamar elutasítóv­á vált minden közeledési kísérletre. Kerestük őket, de a perek végéig nem kívántak megszólaln­i.

 ??  ?? Boldogság?
Az özvegy szerint ők egymásra találtak, a család és az ügyészség csalást sejt a szerelem mögött
Boldogság? Az özvegy szerint ők egymásra találtak, a család és az ügyészség csalást sejt a szerelem mögött
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary