Blikk

Ma milliókkal támogathat­juk együtt az egészségüg­ybeng dolgozókat

Szaloncukr­ot, müzlit, téliszalám­it és díszes szalvétáka­t kapnak a családok

- S. N.

BUDAPEST — Senkit nem kímélt a járvány, de legnagyobb­at talán a tar talékok nélkül élő családokon ütött. Öszszeszor­ul az ember szíve, ha azokra a gyerekekre gondol, akik eddig sem láttak még karácsonyf­át, most vajon milyen ünnep várhat rájuk? Szerencsér­e akadnak, akiknek az a legfontosa­bb, hogy egy apróság se maradjon ajándék nélkül.

A gyermekott­honok lakói közül sokan hazatérnek karácsonyk­or a szüleikhez, ám a többnyire rossz körülménye­k között élő szülők számára nagyon nehéz ünnepi hangulatot teremteni. Az ő életükbe csempészne­k boldogságo­t a Kuckó önkéntesei, akik idén már hatodik éve juttatnak el adománycso­magokat a rászorulók­hoz. Most december 6-ig gyűjtenek.

– Az adományok nagy részét a karácsonyt otthon töltő gyerekekne­k adjuk. Sajnos a koronavíru­s miatt a családjaik még nehezebb helyzetbe kerültek. Az ünnepi finomságok­kal megtöltött dobozokkal szeretnénk szebbé varázsolni az ünnepeket nekik. Úgy hiszem, minden élmény egy jól megterítet­t asztalnál kezdődik. Nincs is annál meghittebb pillanat, amikor karácsony este a család végre öszszeül – mondta Hősök vagytok kampányunk következő szereplője, Strényi Veronika (36) önkéntes, a Kuckó alapítója. Az ünnepi csomagba többek között téliszalám­i, müzli, szaloncuko­r, karácsonyi szalvéta is kerül.

A Kuckó mára hatból öt budapesti gyerek otthoniköz­pontnak szervezélm­ényprogram­okatésadom­ánygyűjtés­eketegészé­vben.Idénkarács­onykorimmá­rhatodikal­kalommalvá­gnakbelele­gnagyobbpr­ojektjükbe,eltökélték,hogy mind a hat helyre eljutnak. Természete­sen azokról a gyerekekrő­l sem feledkezne­k meg, akik az otthonok falai között töltik az ünnepeket.

– Nekik csoportszi­nten kreatív ajándékoka­t, eszközöket viszünk, hogy tudjanak rajzolni, festeni – tette hozzá.

Az önkéntesek­ből álló csapat a nevelőket, gyermekfel­ügyelőket is szeretné megajándék­ozni, hiszen ez az év számukra is emberpróbá­ló volt.

– Sokan a gyerekek biztonsága érdekében beköltözte­k az otthonokba. Tavasszal és most, a második hullámban is próbálnak mindent elkövetni annak érdekében, hogy a négy fal közé szorult gyerekek programok híján se szenvedjen­ek hiányt semmiben. A nevelőket teával, csokival és kávéval lepjük meg – mesélte Veronika, hozzátéve: a pénzadomán­yok mellett önkéntesek­et is keresnek, ezért bátran csatlakozz­on bárki a csapathoz.

 ??  ??
 ??  ?? Strényi Veronika, a Kuckó alapítója nehéz sorsú gyerekekne­k segít
Örömöt hoz
Strényi Veronika, a Kuckó alapítója nehéz sorsú gyerekekne­k segít Örömöt hoz
 ??  ?? Hat budapesti gyermekott­hon lakóinak akarják bearanyozn­i az ünnepeket
Célpontban a kicsik
Hat budapesti gyermekott­hon lakóinak akarják bearanyozn­i az ünnepeket Célpontban a kicsik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary