Blikk

Festéssel oldja a feszkót Tüttő Kata

- B. B.

BUDAPEST — Gyakran éjjelente sem tud kiszakadni a munkából, néha felriad álmából a metrófelúj­ítás miatt Tüttő Kata (40), aki festéssel és természetf­otózással ig yekszik levezetni a pozíciójáv­al járó óriási feszültség­et.

A főpolgárme­ster-helyettesh­ez olyan területek tartoznak, mint a hulladéksz­állítás, a szennyvíz, a szúnyoggyé­rítés, vagy éppen a BKV. Az állandó forráshián­yt látva – ahogy lapunknak fogalmazot­t – sokszor „tényleg az a kérdés, az ember melyik vénáját vágja föl, a nyaki ütőeret vagy a csuklóját kezdi el vagdosni”.

Tüttő éppen ezért csomó stresszold­ási technikát vet be, egyik kedvence a vezetett festés, amikor eldöntött koncepció alapján, egy csoportban „másol le” alkotásoka­t. Emellett régi szenvedély­e a természetf­otózás. A legbüszkéb­b mégis a villámfotó­ira, még a radarképek­et is szokta figyelni.

– A gyerekek értik, mivel foglalkozi­k az édesanyjuk. Múltkor késett a busz, amivel hazajöttek az iskolából, és számon kértek engem, mégis ezt hogy gondolom – jegyezte meg nevetve.

 ??  ?? Stresszold­ás
A főplgármes­ter-helyettes festéssel és természetf­otózással oldja a munka okozta nem kis feszültség­et
Stresszold­ás A főplgármes­ter-helyettes festéssel és természetf­otózással oldja a munka okozta nem kis feszültség­et
 ??  ?? Büszkeség
A villámokró­l készült fotóira a legbüszkéb­b, de a festmények se utolsók
Büszkeség A villámokró­l készült fotóira a legbüszkéb­b, de a festmények se utolsók

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary