Blikk

Érintsd meg a szívem!

- V. J. Z.

BUDAPEST — Ez itt nem az Alfa Holdbázis és nem is a Star Wars, nem egy sci-fi forgatásán készültek ezek a fotók, hanem a Gottsegen György Országos Kardiológi­ai Intézetben (GOKI). Itt alakítottá­k ki ezt a futuriszti­kus megjelenés­ű, különleges látogatósz­obát a betegeknek. A létesítmén­y nevet is kapott: Szívünk kamrája, ezt tegnap adták át a GOKI-ban.

Plexifalak­kal választott­ak ketté egy szobát, ahol így már a látogatási tilalom alatt is találkozha­tnak a betegek és szeretteik.

De ez még nem minden: úgynevezet­t betegsimog­ató helyiséget is létrehozta­k, ahol a látogatók és a látogatott­ak meg is érinthetik egymást, igaz, csak egy zsilipszer­ű kis ablakon át, egyszer használato­s kesztyűben. A plasztikfe­lületen a kórokozó nem jut át, de az érintés érzete igen.

A Szívünk kamrájába időpontot kell foglalni. Betegeknek és szeretteik­nek január 5-ig déli 12 és délután 4 között fél-fél óra jut az örömteli találkozók­ra.

 ??  ?? Érintés
Polaneczky Judit ápolási igazgató (balra) és Gui Angéla kommunikác­ióért felelős igazgató mutatták meg, hogyan is működik a speciális kamra
Érintés Polaneczky Judit ápolási igazgató (balra) és Gui Angéla kommunikác­ióért felelős igazgató mutatták meg, hogyan is működik a speciális kamra
 ??  ?? Csak üvegfalon át
A beteg és szerette láthatják egymást, de a plexifal elválasztj­a őket
Csak üvegfalon át A beteg és szerette láthatják egymást, de a plexifal elválasztj­a őket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary