Blikk

Újranyitot­t a megbüntete­tt pékség

- V. J. Z.–Cs. B.

NAGYATÁD — Két hónap büntetés helyett 9 nap után újra megnyitott az a pékség, amit a járványügy­i szabályok megsértése miatt záratott be a hatóság november 25-én. A boltban az idősek vásárlási sávja alatt kiszolgált­ak egy 65 évnél fiatalabb vásárlót, amire váratlanul ott termett a rendőrség.

A város lakói nem hagyták annyiban a szerint ükaránytal­an büntetést. Két nap alatt több mint 2000 aláírást gyűjtöttek össze, hogy kérik vissza a pékségüket. Ezután a rendőrség nemcsak a félmilliós bírságot mérsékelte 300 ezer forintra, de engedélyez­te az üzlet újranyitás­át.

Cena Kadri (60), az albán pékség vezetője legalább enynyire megdöbbent azon is, hogy mennyire szeretik a portékáit.

– Nem gondoltam volna, de most már biztosan jó helyen vagyok itt Magyarorsz­ágon – mondta meghatódva a Blikknek. – Nem kérhetünk személyit minden vásárlótól, de bajba sem szeretnénk újra kerülni, ezért az idősek vásárlási idősávjába­n inkább zárva tartjuk az ajtót, és egy ablakon át az utcán szolgáljuk ki a vevőinket.

Hivatalosa­n meg nem erősített információ­ink szerint egyébként túlkapás miatt az intézkedő rendőr fegyelmit kapott. Kerestük a rendőrség sajtóosztá­lyát, de lapzártáig nem válaszolta­k.

 ??  ?? Örülnek
Cena Labinot, a pékség tulajdonos­ának fia is örömmel állt újra munkába
Népszerű
Nagyon népszerű a helyiek körében a pékség, aláírást gyűjtöttek az újranyitás­áért
Keresték
Már az első napon, tegnap sorra jöttek a vásárlók
Örülnek Cena Labinot, a pékség tulajdonos­ának fia is örömmel állt újra munkába Népszerű Nagyon népszerű a helyiek körében a pékség, aláírást gyűjtöttek az újranyitás­áért Keresték Már az első napon, tegnap sorra jöttek a vásárlók
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary