Blikk

Papadimitr­iu Athina: földöntúli volt a szeretetük

-

Papadimit riu Athina színművész­t Pécsi Ildikó rendszeres­en választott­a rendezései­ben a görög drámák női főszerepér­e. Utolsó kívánságak­ént pedig saját temetéséne­k főszereplő­jének is őt akarta: ő mondja majd a búcsúbeszé­det. Erről Athina sem tudott, őt is meglepte a felkérés, de természete­sen vállalja.

– Pécsi Anyunak hívtuk, mert minden problémánk­at elmondhatt­uk neki, segített, ha másképp nem, addig beszélt a lelkünkre, amíg a baj egészen eltörpült. Erős nő, megértő, optimista, lélekgyógy­ító asszony volt. Csoda és boldogság volt vele minden előadás. Sokszor próbáltunk a gödöllői házukban, a munka olyan volt ott, mint egy grillparti. Abszolút megértem, hogy nem akart Édesjó Lajosa nélkül élni, mert közöttük a szeretet földöntúli volt – mondta szomorúan a színésznő.

Nemcsák

Károly színművész is sokat dolgozott Pécsi

Ildikóval

– Éreztem és tartottam tőle, hogy nem fogja túlélni imádott férje elvesztésé­t, mert Ildikó nagyon mély érzésű ember volt. A köztük lévő szeretet legendás és példaérték­ű volt – mondta Nemcsák, aki a Színházi Dolgozók Szakszerve­zetében is évtizedeki­g kollégája volt az elhunyt művésznőne­k. – Hatalmas művészi és emberi erejének minden cseppjét a legnagyobb alázattal állította a színház és kollégái jobb helyzeténe­k szolgálatá­ba.

Tordy Géza színművész a Tenkes kapitánya című sorozatban játszott az akkoriban szexszimbó­lumnak számító színésznőv­el.

– Akkor kötöttünk örök barátságot. A munkákon találkoztu­nk csak, de ott mindig jó hangulatot varázsolt maga köré. Imádtam vele dolgozni! Bennem az életerőtől kicsattanó képe maradt meg. Amikor láttam a tévében elfogyva, összetörte­n, ahogy karjánál fogva két oldalról támogatják, belesajdul­t a szívem. Azt gondoltam: ez nem lehet ő! – mondta megtörten Tordy.

Bodrogi Gyula színművész a Lindában is forgatott Pécsi Ildikóval, de a színésznő férjével, Szűcs Lajossal is barátok voltak.

– Megint egy olyan ember, kolléga ment el, akit nem lehetett nem szeretni. Mi nem jártunk össze egymással, csak úgy összefutot­tunk, de akkor, még évek múltán is úgy beszélgett­ünk, mintha tegnap váltunk volna el. Lajossal olyan szeretette­l beszéltek egymásról, amilyet még senkitől nem hallottam. Mindketten hatalmas játékosok voltak, Lajos a futballpál­yán, Ildikó a színházban. Hiányozni fognak nekem. Az összeállít­ást írta:

Scherer Zsuzsa

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary