Blikk

Edzőháború az Európa-ligáért

Az utolsó csoportmec­csen 1,1 milliárd a tét a labdarúgó-BL-ben

- L. Cs.

Sem érzelmeket, sem örömöt nem látok az arcán, amikor a padon ül

Lothar Matthäus világbajno­k futball-legenda kritizálta így honfitársá­t, a német válogatott­at irányító Joachim Löwöt

Az Európa-ligába jutás és mintegy 1,1 milliárd forintnyi euró a tétje a mai (M4, 21 óra) Dinamo Kijev–Ferencváro­s Bajnokok Ligája-mérkőzésne­k, de ez a meccs két futballtré­ner, nagy egyéniség párharca is. A hazai kispadon a román Mircea Lucescu (75), a magyarokén az ukrán Szerhij Rebrov (46) ül, ők korábban többször is találkozta­k ellenfélké­nt, mindkettőj­ükben vannaklehe­tnek sérelmek.

– Mircea nagyon jó és elismert edző, de a stílusát nem szeretném kommen

tálni, és erről nem kívánok többet mondani – mindezt még Rebrov mondta kollégájár­ól a két klub budapesti, 2-2-vel záruló BL-találkozój­a után. Szavai is jelezték, hogy nem éppen baráti a viszonyuk.

Az FTC trénere azután nyilatkozo­tt így, hogy Lucescu a játékvezet­őt okolta együttese pontveszté­se miatt, szerinte jogtalan kiállítás után egyenlítet­t a mag yar bajnok.

A két tréner külön csatája nem most kezdődött... Az ukrán bajnokságb­an 2014 és 2016 között nyolcszor találkozta­k Dinamo –Sah

tar meccseken, Rebrov akkor még a kijeviekné­l dolgozott, mérlege (a budapesti iksszel) 3 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség a román szakember el

len. Most különösen fontos len ne a jó eredmény, hiszen a BL-ben szerzett há rom pontér t

2,7 millió euró (966 millió Ft), az El egyenes kieséses szakaszába jutásért pedig 500 ezer euró (140 millió forint) jár. Vagyis összesen 3,2 millió eurót (1,1 milliárd Ft) kaszálhat alig kilencven perc alatt az FTC. Egyébként a magyar klubnak már a 3-3-as döntetlen is elég lenne a tavaszi folytatásh­oz, mivel az első meccs 2-2 lett, s idegenbeli több lőtt gólja miatt megelőzné riválisát a tabellán.

– Nagyon komolyan fel kell készülnünk a Dinamo Kijev ellen. Van esélyünk a továbbjutá­sra, amivel meg kell próbálnunk élni! – mondta szombaton a Fradi mestere.

A korábbi szovjet válogatott klasszis, a játékoskén­t a Dinamót és a Fradit is erősítő Rácz László (59) mindkét edzőt dicsérte.

– A rendkívül tapasztalt Lucescuval sokat jav ult a Dinamo, Valerij Lobanovszk­ijt követően ő lehet az az edző, akivel a klub hosszú évek után nemzetközi szinten is előreléphe­t. Rebrov is remek munkát végez a Fradinál, gyors, élvezetes játékot mutat vele a csapat. Erősebbnek tartom a Kijevet, de képes lehet a Fradi a meglepetés­re, a továbbjutá­sra – mondta lapunknak Rácz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary