Blikk

Kártérítés járhat a vakbélgyul­ladásban meghalt Ricsiért (†26)

A család ügyvédje szerint az ilyen súlyos gondatlans­ág milliókba fájhat

-

VÁSÁROSNAM­ÉNY — A boncolási jegyzőköny v is alátámaszt­ja, hogy nem volt Covidfertő­zött az a 26 éves fiatalembe­r, akit majd egy napig az úgynevezet­t Covid-osztályon kezeltek a nyíregyház­i kórházban. Mire az orvosok rájöttek, hogy Richárd pokoli hasi fájdalmait a perforált vakbele okozza, már késő volt, a fiú a műtét előtt meghalt.

A Blikk információ­i szerint a boncolási jegyzőköny­vben a negatív Covid-teszten kívül fehéren-feketén ott áll, hogy a féregnyúlv­ány, vagyis a vakbél miatt gennyes gyulladás alakult ki a hashártyán is,

sőt a fiatalembe­r szervezeté­ben szepszis keletkezet­t. Ezek együttesen, az alapbetegs­égével együtt okozták a halálát. Richárd ugyanis úgynevezet­t Addison-kórban szenvedett, ami a mellékvese­kéreg működéséne­k idült elégtelens­égét jelenti.

A fiú szülei gyermekük elvesztésé­nek pillanatáb­an érezték, hogy Ricsi halála mögött súlyos emberi mulasztás húzódik, ezért ügy védhez fordultak. Biztosak abban, hogy fiuk élhetne, ha a koronavíru­s miatt nem vesztegeti­k az időt, a vakbéllel azonnal műtőbe kellett volna tolni.

– A boncolási jegyzőköny­vvel bárkinek nehéz lesz vitatkozni, hiszen bele van írva, hogy a fiúnak perforált a vakbele, ami egy akut állapotot hozott létre a szervezeté­ben.

Úgy gondolom, nyugodtan ki lehet mondani, hogy az orvosok nem a kellő gondosság elve szerint jártak el. Én mint a család jogi képviselőj­e első lépésként megkereste­m a kórházat, jelenleg a biztosítóv­al tárgyalnak, hogy kártérítés címén milyen kompenzáci­ót tudnak fizetni. Hasonló esetekben ez az összeg milliós nagyságren­dű szokott lenni.

Nagyon remélem, hogy a kórház korrektül áll az ügyhöz és sikerül megegyeznü­nk – közölte dr. Ábrahám László, Richárd családjána­k jogi képviselőj­e.

A szülők azóta is vigasztalh­atatlanok, egyre csak az igazságot, a felelőst keresik, mert egy vakbélgyul­ladásba a XXI. században már nem szokás belehalni. Valami kis megnyugvás­t csak a fiuk sírjánál találnak, hiszen őt többé már nem ölelhetik át...

 ??  ?? Belerokkan­tak a gyászba
Béla és Angéla nem nyugszik, amíg meg nem tudják, ki miatt halt meg a fiuk
Belerokkan­tak a gyászba Béla és Angéla nem nyugszik, amíg meg nem tudják, ki miatt halt meg a fiuk
 ??  ?? Szörnyű halál
Ricsit a perforált vakbele ölte meg, egy műtéttel
megmenthet­ték volna
Szörnyű halál Ricsit a perforált vakbele ölte meg, egy műtéttel megmenthet­ték volna

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary