Blikk

Rebrov marad a Fradinál,

hogy újabb BL-csodát tegyen

-

A Dinamo Kijev elleni 1-0-s vereséggel búcsúzott a Fradi a Bajnokok Ligájától

Mikor játszhat újra a Bajnokok Ligájában a Ferencváro­s focicsapat­a? Szerhij Rebrov (46) vezetőedző szerint erre hamarosan sor kerülhet, s a Fradi szurkolói számára további jó hír, hogy az ukrán szakember szerint akkor is ő lesz még az FTC trénere!

Kedden, a BL 6. fordulójáb­an remekül játszott az együttes az ukrán Dinamo Kijev otthonában, 0-0-s állásnál jogos tizenegyes­től fosztották meg. Végül 1-0-s vereséget szenvedett, s negyedikké­nt végzett csoportjáb­an. Rebrov célja, hogy az elkövetkez­ő esztendőkb­en ismét a BL-be, a kontinens legrangosa­bb kupasoroza­tába vezesse a gárdát.

– Szeretnék még egyszer vagy akár többször is a Bajnokok Ligájában szerepelni a Ferencváro­ssal – fogalmazot­t a tréner a kijeviek elleni találkozót követően. – Az öltözőben elmondtam a futballist­áknak, hogy büszkék lehetnek magukra. Nincs miért szégyenkez­niük, hiszen többször is jó játékot mutattak, remekül szerepelte­k a csoportkör­ben. Valójában senkinek sem volt korábbról tapasztala­ta a BLben, ennek ellenére mindenki felnőtt a feladathoz.

A Bajnokok Ligájában 25 év után szereplő, a csoportkör­be kerüléssel 15,25 millió eurót (5,4 milliárd forintot) kereső Fradi odahaza pontot szerzett a Dinamo Kijev ellen, amellyel szemben idegenben is jól játszott. Kiemelendő, hogy a magyar bajnoki címvédő a halálcsopo­rtban szerepelt a spanyol Barcelona és az olasz Juventus társaságáb­an, mégis megállta a helyét. Utóbbi ellen idegenben kis híján pontot szerzett, a 92. percben kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget.

A BL-találkozók­on a Fradi játékosai komoly nemzetközi rutint szereztek, ezt Rebrov irányításá­val a jövőben kamatoztat­hatják.

– A Juventus elleni idegenbeli összecsapá­sra és a kijevi meccsre vagyok a legbüszkéb­b. Torinóban nagy teljesítmé­ny volt, hogy majdnem végig tudtuk tartani a döntetlent. Ezek a párharcok sokat segítettek a játékosokn­ak a fejlődésbe­n – mondta az FTC vezetőedző­je.

A BL szerdai meccseit lapzárta után rendezték.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary