Blikk

Egy interjú után tönkrement

Vitray és Hofi barátsága A tévéslegen­da szerint a humoristát két megsértődő főnöke hangolta ellene

- Blikk-információ

BUDAPEST — Hosszú ideig jó barátságba­n volt Vitray Tamás (88) és Hofi Géza (†65), ám a viszonyuk később olyannyira megromlott, hogy nem is találkozta­k és beszéltek egymással. Sőt a legendás humorista évekig emlegette kabaréiban az ikonikus tévést, és csípős megjegyzés­eket tett rá. Vitray többek között erről is mesélt Radnai Péter Az első inf luenszerek című beszélgető­s műsorában, amely a Spektrum Magyarorsz­ág YouTube-csatornájá­n látható.

„Bementem a Vitray utcájába, de senki nem mondta nekem, hogy az zsákutca” – hangzott az ismert mondat Hofi egyik kabaréjába­n, amellyel az MTV 1973-as Ötszemközt című műsorra utalt, amelyben a riporter vendége volt.

– Jó barátok voltunk Gézával, csináltunk műsorokat együtt, többek között a Nem csak a Balaton van a világont és a szilveszte­ri adásokban is voltunk együtt. Minden Hofi-premieren voltam, imádtam a humorát. Természete­s, hogy felkértem az Ötszemközt című műsorba – emlékezett v issza Vitray Tamás. – Beszélni akart velem előtte, ezért találkoztu­nk az újságírókl­ubban.

Azt mondta, attól fél, hogy tőle poénokat várnak az emberek, mert ez a foglalkozá­sa. Ha az életéről beszél, csalódni fognak a nézők. Nem tudtam megígér n i nek i, hog y v iccelődjön végig, mert az ő élete tényleg ne m volt v icces, nehéz utat járt be addig, amíg ő lett a Hofi. Megegyeztü­nk abban, a műsor elején elmondom a nézőknek: ezúttal ne várják a tréfát.

Az e mlé kezete s mű sor adásba került, ám utána a két jóbarát viszonya nagyon megromlott, és Vitray szerint ez nem csak rajtuk múlott.

– Volt két gazdája Hofi Gézának, az egyik a Mikroszkóp Színpadon Komlós János, a másik a televíziób­an a jóbarátom, Horváth Ádám. Vele egyébként utólag megtárgyal­tuk mindezt, Komlóssal nem. Mindkettő megsértődö­tt rám, amiért nem beszéltem velük és kértem kvázi engedélyt, járuljanak hozzá, hogy a Géza eg y komoly életinterj­úban részt vegyen. Azt mondták, nagyon sok kárt okozott ez a műsor Hofinak – idézte fel Vitray. – A műsort bárkinek megmutatta­m, azt mondta, egy bántó, sértő szó nem hangzott el. Ám Géza hitt ennek a két embernek, és nyilván akadtak társaik is. A vége az lett, hogy három vagy négy évig minden műsorában benne voltam, és az idézettnél sokkal bántób

ban is fogalmazot­t velem kapcsolatb­an. Ezek után én már nem láttam őt többé. Nem is beszéltük meg ezt soha.

 ??  ?? Emlék
Vitray Tamás (balra) és Hofi Géza a 60-as években és a 70-es évek elején sokat dolgozott együtt
Fordulat
Vitray felidézte, az 1973-as Ötszemközt című műsorába készült interjú után romlott meg a viszonyuk
Emlék Vitray Tamás (balra) és Hofi Géza a 60-as években és a 70-es évek elején sokat dolgozott együtt Fordulat Vitray felidézte, az 1973-as Ötszemközt című műsorába készült interjú után romlott meg a viszonyuk

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary