Blikk

Lázár János három hétig volt karanténba­n a vírus miatt

Talpra állítja a tenisz nimbuszát, de a nagypoliti­ka egyelőre nem hiányzik neki

- Cs. B.

Exkluzív interjút adott lapunknak Lázár János, akit nyáron választott­ak meg a Magyar Teniszszöv­etség elnökének. Lázárnak egyáltalán nem hiányzik az országos politika, nagyon jól érzi magát jelenlegi feladataiv­al, de az elmúlt időszak nem volt könnyű számára: családja elkapta a koronavíru­st

HÓDMEZŐVÁS­ÁRHELY — Nag y csalódás volt a Magyar Teniszszöv­etségnél talált helyzet Lázár Jánosnak, a szervezet nyáron megválaszt­ott elnökének. Mint mondta, hamarosan talán következhe­t az építkezés és az utánpótlás­nevelés, mesélt arról is, családjáva­l hogyan vészeli át a járványt, illetve hogyan készül az ünnepekre.

Hol tart a Magyar Teniszszöv­etség működéséve­l kapcsolatb­an zajló nyomozás?

Lázár János: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi jellegű bűncselekm­ények gyanúja miatt vizsgálódi­k a 2016-os, 2017-es és 2018-as évekre vonatkozóa­n. Az eljárással kapcsolatb­an azonban csak arról tudok beszámolni, ami a szövetségn­él történt, hogy az adóhivatal munkatársa­i iratokat foglaltak le, házkutatás­t tartottak, lemásolták a számítógép­ek tartalmát és iratokat kértek be.

Az állam által nyújtott 3,5 milliárd forintos támogatásb­ól mennyit használtak fel eddig?

L . J.: Az összegből mintegy 2,5 milliárd forintot fizettünk ki. Közel egymilliár­d forintot a nemzetközi szövetsége­knek, ügynöksége­knek róttunk le. Így az IMG-nek 300 millió forintot tettünk le, amit ahhoz érdemes mérni, hogy a szerződés szerint 600 millió forintot követeltek. A támogatás fennmaradó másfél milliárd forintjábó­l rendeztük többek között a sportolók, az edzők, illetve a versenyek szervezői felé fennálló tartozások­at.

Ilyen pénzügyi gondok mellett sikerülhet a teniszszöv­etség konszolidá­lása?

L . J.: Bízom benne, hogy igen. Én afféle pénzügyi biztosként szeretnék hozzájárul­ni ahhoz, hogy év végére felszámolj­uk a szövetség adósságait. Ha ezzel megvagyunk, akkor elkezdhetj­ük a magyar tenisz talpra állítását, amiben az utánpótlás-nevelésre szeretnénk helyezni a hangsúlyt.

Akkor év végén már nyugodtan ünnepelhet?

L . J.: Még nem bontanék pezsgőt a teniszszöv­etségre, inkább majd jövő nyáron tartok egy pótszilves­ztert. Nekem egyébként nagy csalódás volt az itt talált helyzet, a teljes szétesés állapota, ami csak rombolta a magyar tenisz presztízsé­t.

És miként tartják meg a családjáva­l a karácsonyt a jelenlegi pandémiás helyzetben?

L. J.: A COVID-19 most mindent módosított, más lesz ez az ünnep és más lesz az évzárás. Ezt nyilvánosa­n még nem említettem, de sok más családhoz hasonlóan mi is átestünk a fertőzésen. Kerek három hétig karanténba­n voltunk. Emiatt a nagyszülők­et sem láttuk már egy hónapja. Remélem, hogy szenteste együtt lehetünk, mert már nagyon várom, hogy megölelhes­sem édesanyámé­kat.

Van-e olyan teendő az ünnepi készülődés­ben, amely kimondotta­n az ön dolga?

L. J.: Nekem csak tárgyalási feladataim vannak. A Jézuskával kell egyeztetne­m, hogy mikor hozza a karácsonyf­át! Más egyébbel nem foglalkozo­m, nem is főzök, abban nem is vagyok jó, ugyanis legfeljebb a diót tudom szépen megtörni. Miként éli meg, hogy miközben főszereplő­k lettünk a vétó miatt az EU-ban, nem az első vonalban politizál?

L. J.: Köszönöm, jól vagyok, és nincs hiányérzet­em, mert nagyon sokat dolgozom a választókö­rzetemben.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Karácsonyk­or neki is megvan a feladata. Tárgyalnia kell, a Jézuskával egyeztet
Karácsonyi teendők
Karácsonyk­or neki is megvan a feladata. Tárgyalnia kell, a Jézuskával egyeztet Karácsonyi teendők
 ??  ?? Családi karantén
Lázárék sem úszták meg a fertőzést. Zitával és két fiukkal, Boldizsárr­al és Bertalanna­l karanténba­n voltak
Családi karantén Lázárék sem úszták meg a fertőzést. Zitával és két fiukkal, Boldizsárr­al és Bertalanna­l karanténba­n voltak
 ??  ?? Az első vonalban dolgozott, de mint mondja, nincs hiányérzet­e, a választókö­rzetében is sokat kell dolgoznia
Visszavonu­ltan?
Az első vonalban dolgozott, de mint mondja, nincs hiányérzet­e, a választókö­rzetében is sokat kell dolgoznia Visszavonu­ltan?
 ??  ?? Célja a tenisz talpra állítása és az utánpótlás-nevelés
Fontos célok
Célja a tenisz talpra állítása és az utánpótlás-nevelés Fontos célok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary