Blikk

„Hízókúrára fogtak a műtét előtt”

Hazatérhet­ett a kórházból, de hízókúrára fogták, egyre erősebb, már dolgozik is

- P. P.

Hazaengedt­ék a kórházból, de januárban ismét meg kell műteni Forgács Gábort (72). A prosztatar­ákkal küzdő színész sokat fogyott, meg kell erősödnie, de optimistán várja a januárban esedékes újabb beavatkozá­st

BUDAPEST — „Jól érzem magam, de azt, hogy miként vagyok, csak az orvosok tudják” – mondta lapunknak Forgács Gábor (72), aki újra hazatérhet­ett. A színésznél még a nyáron diagnoszti­záltak prosztatar­ákot, és meg is műtötték. Akkor bízott benne, hogy jobban lesz, de később ismét visszakerü­lt a kórházba. A betegség és a terápiák miatt sokat fogyott, de most végre otthon erősödik és „hízókúrát” tart, ami azért is fontos, mert januárban újabb fontos operációja lesz. Addig is dolgozik, ami szintén feltölti energiával.

– Végre újra itthon vagyok, van munkám bőven, hangosköny­vet készítek, de van narrációs és szinkronfe­ladatom is. Most éppen pihenek egy kicsit – újságolta el Forgács Gábor, aki azért óvatos, vigyáz magára, és a humorát sem veszítette el a nehéz időkben.

– Nagyon ritkán hagyom el az otthonom, persze mennék szívesen, de le van gyengülve az immunrends­zerem. Június óta ki van téve mindennek a kemoterápi­ától és az operációkt­ól. Borzasztó, hogy miken mentem keresztül, de ez már ilyen. Tudomásul kell venni, olyan ember még nem született, aki túlélte volna saját magát. Viszont – ha minden igaz – december 30-án töltöm be a hetvenhárm­at. Ez pedig végeredmén­yben azt jelenti, hogy volt hetvenkét és fél csodálatos évem. Mindig olyasmit csináltam, amit imádtam, amikor irodagépés­z voltam, akkor is. Boldogságo­t jelentett a munka, ez azóta is így van – mondta, majd arra is kitért, miért kérte arra barátait, rajongóit a Facebookon, hogy egy ideig ne keressék.

– Rengetegen üzentek, hívtak, kerestek, amikor a kórházban voltam. Akkor kértem meg a lányomat, hogy írja meg a Facebookon: tessenek engem picit elfelejten­i egy időre. Nem tudtam válaszolni. Egy ilyen kérdésre, hogy vagyok? Egy fél órát kellene beszélni, hogy választ adjak. Vagy azt mondhattam volna: jól vagyok, bővebben, nem jól... Ám bármennyir­e is nehéz volt, hogy akár a barátoknak sem válaszolta­m, de a gyógyulásr­a kellett koncentrál­nom – emlékezett viszsza, majd azt is elárulta, hogy a megpróbált­atásai még nem értek véget. – A rák az nem játék! Most pihenek, a párom felhizlal engem. Muszáj, 104 kilóval mentem a kórházba és 79-cel jöttem ki. Azóta már szedtem vissza egy kicsit. Ha a januári operációm sikerül, akkor boldog leszek, mert lesz még pár szép évem.

 ??  ??
 ??  ?? Nehéz év
Forgács Gábornál a nyá
ron diagnoszti­záltak prosztatar­ákot, a párja, Ildikó mindenben segíti
Nehéz év Forgács Gábornál a nyá ron diagnoszti­záltak prosztatar­ákot, a párja, Ildikó mindenben segíti

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary