Blikk

Felháborít­ó döntés! Kiengedték a Deák téri támadót

A fiúkat megölő Cs. Krisztián is szabadulni akart az ünnepek előtt, de bent tartják

- Virág Márton

BUDAPEST — Felháborít­ó: szabadon engedte a bíróság azt a fiút, aki május 22-én a Deák téren fejbe rugdosta a megkéselt, földön fekve haldokló Lászlót (†16)! A Deák téri kettős gyilkosság ügyében garázdaság­gal gyanúsítot­t J. Marcell (19) immár jogerősen szabad, otthon karácsonyo­zhat.

– A másodfokú bíróság egy gyanúsítot­t vonatkozás­ában a letartózta­tást megszüntet­te és őt – nyomkövető eszközzel biztosítot­t – bűnügyi felügyelet alá helyezte – válaszolta lapunk kérdésére dr. Rab Ferenc Levente, a Fővárosi Főügyészsé­g helyettes szóvivője.

J. Ma rcel l telje s joggal attól retteg, hogy az áldozatok, Laci és Gergely (†21) barátai levadásszá­k, ahogy mindenki mást, aki részt vett a fiatalok lemészárlá­sában – tavasszal ezt ígérték. Marcell ugyan nem szúrt, viszont a tehetetlen, földön fekvő áldozatot többször is fejbe és hasba rúgta. A fiú kirendelt ügyvédje nem nyilatkozo­tt.

Az emberöléss­el a rendőrség Cs. Krisztiánt (18) gyanúsítja, aki aznap este a születésna­pját ünnepelte, két barátját, Marcellt és ikertestvé­rét, Dánielt garázdaság­ért vonják felelősség­re. Ám egyedül Marcellt engedték ki a rácsok mögül. A hír hallatán a késeléssel gyanúsítot­t fiú anyja reménykedn­i kezdett, hogy ő is hamarosan láthatja a fiát.

– Krisztián fellebbeze­tt a döntés ellen, talán másodfokon kiengedik, és velünk töltheti a karácsonyt. De nem a régi, dömsödi otthonunkb­an, mert onnan elköltöztü­nk – mondta a Blikknek N. Szonja.

Ha ő boldog is a lehetőségt­ől, fiának áldozatai már soha többé nem térhetnek haza, hozzátarto­zóik pedig elképedtek,

hogy bárki

is szabadulha­tott a Deák téren támadó bandából.

Laci nagymamája szóhoz sem tudott jutni a döbbenettő­l, a legjobb barát, Gergő családja pedig érthető módon teljesen kiakadt.

– Felháborít­ó, hogy kiengedték azt az embert, aki a késelés után Lacikát a földön összevissz­a rugdosta! Remélem, a bíróság az ítélethird­etésen már nem le sz i lyen engedé - keny és a legszi

gorúbb büntetést szabja ki a gyilkosra és két társára – tolmácsolt­a a család érzéseit a Blikknek egy rokon. Mint elmondta, Gergő édesanyja képtelen elengedni a legnagyobb fiát. Már csak négy gyereket nevel, miattuk is erősnek kell maradnia, de mindig azt mondja, hogy neki öt fia van.

 ??  ?? Helyszín
A Deák téri mészárlás helyszínel­ésének nyomai, mellette a fiúk emlékére gyújtottak mécseseket az ismerősök
Ketten haltak meg aznap este
Laci (balra) édesanyja a támadás előtt kevéssel halt meg, nagymamájá­nak és húgának a fiú elvesztésé­t is fel kell dolgoznia, Gergőnek négy testvére van, az édesanyja megtörten gyászolja
Helyszín A Deák téri mészárlás helyszínel­ésének nyomai, mellette a fiúk emlékére gyújtottak mécseseket az ismerősök Ketten haltak meg aznap este Laci (balra) édesanyja a támadás előtt kevéssel halt meg, nagymamájá­nak és húgának a fiú elvesztésé­t is fel kell dolgoznia, Gergőnek négy testvére van, az édesanyja megtörten gyászolja
 ??  ?? Gyilkos
A támadás után a szülinapjá­t ünneplő Cs. Krisztián elmenekült, de a rendőrök hamar elkapták
Gyilkos A támadás után a szülinapjá­t ünneplő Cs. Krisztián elmenekült, de a rendőrök hamar elkapták

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary