Blikk

Elton John a járvány ellenére is 25,1 milliárdot keresett

Az angol zenészlege­nda jövőre nem is lép fel, 2022-ben folytatja a turnéját

- Blikk-összeállít­ás

LONDON — Fel foghatat la n összegek! Bár a járvány miatt rengeteg koncert elmaradt idén, mégis valósággal ömlik a pénz a világsztár­okhoz. Sir Elton Johnnak (73) a nehézségek ellenére is remek éve van, hiszen a lemondott fellépései ellenére öszszesen 65 millió fontot (25,1 milliárd forintot) keresett, ezzel ő található a 2020-as kereseti ranglista élén.

Az Oscar- és Grammydíjj­al is jutalmazot­t brit zenészlege­nda sok más előadóhoz ha son lóa n még márciusban kényszerül­t Farewell Yellow Brick Road nev ű v ilág kör üli t ur néja félbeszakí­tására, de még így is jóval több pénzt termelt riválisain­ál. A trónról az aranytorkú kanadai énekesnőt, Céline Diont (52) taszította le, aki 14 millió fonttal (5,4 milliárd forinttal) maradt le tőle az idén. A szakértők szerint ha a járvány nem szól közbe, Elton John akár 200 millió fontot (77,3 milliárd forintot) is simán bezsebelt volna.

– Nagyszerű formában van, és nagyon élvezi az időt, amelyet a családjáva­l tölt

het, feltöltődi­k. Ugyanakkor

nagyon várja már, hogy újra színpadra léphessen, de majd csak akkor fog, ha már teljesen biztonságo­s lesz koncertezn­i – magyarázta egy a legendás zenészhez közel álló forrás. De a Pollstar magazin számításai szerint nemcsak Elton John kaszált milliárdok­at a világjárvá­ny ellenére. A topötös listán a legendás zenész és az 51 millió fontot (19,7 milliárd Ft-ot) besöprő Céline Dion után a harmadik helyen szerepel a Trans-Siberian Orchestra amerikai zenekar, amely 44 millió fonttal (17 milliárd forinttal) gazdagodot­t idén. Őt követi a világ egyik legnépszer­űbb együttese, a U2 40 millió fonttal (15,4 milliárd forinttal). A listán az ötödik a Queen 34 millió fonttal (13,1 milliárd forinttal).

 ??  ?? Remek Az ikonikus év zenész szé
pen keresett, pályafutás­a
egyik legjobb évét zárta, a
fellépései­re minden jegy
elkelt, bízik benne, hama
rosan véget ér a járvány
Remek Az ikonikus év zenész szé pen keresett, pályafutás­a egyik legjobb évét zárta, a fellépései­re minden jegy elkelt, bízik benne, hama rosan véget ér a járvány
 ??  ?? Sikeresek
A komolyzené­t játszó amerikai muzsikusok olyan népszerűek világszert­e, hogy a köny
nyű műfaj képviselői­vel konkurálna­k
Sikeresek A komolyzené­t játszó amerikai muzsikusok olyan népszerűek világszert­e, hogy a köny nyű műfaj képviselői­vel konkurálna­k
 ??  ??
 ??  ?? Világhírű
Az ír együttes évek óta turnézik, világszert­e telt házasak a bulijai U2 15,4 Mrd Ft
Világhírű Az ír együttes évek óta turnézik, világszert­e telt házasak a bulijai U2 15,4 Mrd Ft
 ??  ?? Népszerű
Brian Mayt és rockbandáj­át még mindig imádja a közönség Queen
13,1 Mrd Ft
Népszerű Brian Mayt és rockbandáj­át még mindig imádja a közönség Queen 13,1 Mrd Ft
 ??  ?? Királynő
A kanadai énekesnő a legjobban kereső női előadó ebben az esztendőbe­n
Céline Dion
19,7 Mrd Ft
Királynő A kanadai énekesnő a legjobban kereső női előadó ebben az esztendőbe­n Céline Dion 19,7 Mrd Ft
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary