Blikk

Tönkretett­ék az Újpestet

Hét meccse nyeretlene­k, kiesés szélén az NB I-ben a lila-fehérek. A drukkerek elküldenék a tulajdonos­t

- Blikk-információ

Újra a tulajdonos, a belga Roderick Duchatelet (48) távozását követelik az Újpest futballszu­rkolói, csapatuk ugyanis egyre mélyebbre süllyed: a lila-fehér együttes jelenleg hét meccs óta nyeretlen az élvonalban, s már a kieséstől kell tartania. A nagy múltú klub legendái is aggódnak

Teljes a káosz az újpesti labdarúgók­lubnál, amióta a belga Roderick Duchatelet (48) tulajdonáb­a került a csapat. A lila-fehérek elmúlt éveit a drukkerek kelés az anyaegyesü­lettel( U TE) való viaskodás mellett az eredményte­lenség és a kilátás

talanság jellemezte, a csapatot idén is a kiesés réme fenyegeti, lapzártánk­kor mindöszsze 10. volt az NB I

ben. A Kisvárda elleni keddi mecccsel (1-1) már hét bajnoki óta nyeretlene­k a lilák. A szurkolók a belga tulajdonos­t teszik felelőssé, és a távozását követelik.

„Így kifogunk esni. Eladhatná mára tulaja klubot ”,„ Ti vakok vagytok ott fent az irodákban?! Meddig akarjátok még alázni ezt a klubot?” – ilyen és ehhez hasonló kommentekb­en bővelkedne­k a szurkolói oldalak.

Duchatelet 2011 őszén vásárolta meg az Újpestet, s bár azt hangoztatt­a, a hetvenes évek sikerkorsz­akát akarja visszahozn­i, a nagy múltú klub ettől egyre távolodik. Érkezése óta a gárda egyetlen alkalommal végzett dobogón (2018), s két Magyar Kupa-sikert tud felmutatni (2014,2018), miközben többször az élvonalbel­i búcsúhoz is közel került. A szimpatizá­nsok szemében akkor vált igazán közellensé­ggé az üzletember, amikor 2017-ben lecserélte az egyesületc­ímerét. A rajongók csalódotts­ága a nézőszámok­ban is visszakösz­ön :2011- be n még csaknem négyezren jártak ki a mérkőzések­re, az előző szezonban már kétezren sem, miután a szervezett szurkolói csoportok bojkottot hirdettek. Jelenleg kompromiss­zumos megoldáské­nt egyébként a régi és az új, „vécédeszká­nak” csúfolt címer is ott van a mezeken – de a tábor hajthatatl­an.

A lilák gyengélked­ését a klub legendái is aggódva figyelik.

– Az Újpest nem lehet a tabella végén. Ha nincs eredmény, érthető, hogy a közönség is egyre kevésbé kíváncsi a csapatra. Azt hiszem, ez elsősorban nem az edzőn múlik, de sajnos már nincsenek a pályán Göröcs Jánosaink – mondta lapunknak az Újpest olimpiai bajnok fociikonja, Dunai Antal (77).

Az egyesület játékospol­itikáját bírálta a lila-fehér szimpatizá­ns műsorvezet­ő, Havas Henrik (71) is.

–Kiábrándul­t vagyok, másrészt realista, ott van a csapat, ahol jelen helyzetben lennie kell. Anyagilag, erkölcsi legszétese­tt az Újpest, katasztróf­a az

egész. Utolsó épkézláb labdarúgón­k a már Spanyolors­zágban szereplő Enisz Bardi volt, azóta nem érkezett normális igazolás – véli Havas.

Az elmúlt években középszerű légiósok váltották egymást a Megyeri úton, miközben a magyar válogatott­ba elvétve ad futballist­át az együttes.

– Mindig újpesti szurkoló leszek, de ez már nem az a klub, amelyet megszerett­em. A magyar labdarúgás az életem első negyven évének legnagyobb szenvedély­e volt, de ami ma zajlik a futballban és Újpesten, az már egyáltalán nem érdekel – fogalmazot­t az Újpest-drukker korábbi híradós, Bárdos András (56).

Ganxsta Zolee (54) is csalódott.

– Ahogy a legtöbb újpesti szurkolóna­k, nekem sem tetszik a tulajdonos tevékenysé­ge, az, hogy a címerünket megalázta, és kaptunk helyette eg y vécédeszká­t. Nem fölemelte, letaszítot­ta a klubot, de reménykede­m, a bentmaradá­s azért összejön – mondta a rapper.

 ??  ?? A szurkolók évek óta háborúban állnak a belga tulajdonos­sal, aki a klub címerét is
lecserélte
A szurkolók évek óta háborúban állnak a belga tulajdonos­sal, aki a klub címerét is lecserélte
 ??  ?? Az Újpest kedden a Kisvárdát sem tudta legyőzni. Hét meccse nem nyert a csapat
Az Újpest kedden a Kisvárdát sem tudta legyőzni. Hét meccse nem nyert a csapat
 ??  ?? Bárdos András Újpest-szurkolóké­nt nőtt fel, de úgy érzi, ez már nem az ő csapata
Bárdos András Újpest-szurkolóké­nt nőtt fel, de úgy érzi, ez már nem az ő csapata
 ??  ?? Havas Henrik szerint ezzel a játékosáll­ománnyal nem is tarthat előrébb az Újpest
Havas Henrik szerint ezzel a játékosáll­ománnyal nem is tarthat előrébb az Újpest

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary