Blikk

„Meg akarnak ölni!”

A holtan előkerült sztárfocis­ta utolsó segélykiál­tása

- Blikk-információ

Az MTK bajnokának, Katzenbach Imrének (†45) a egy baranyai testét faluban ásták ki a földből. Halála előtt megrázó búcsúlevel­et írt

BUDAPEST — Talán már senki nem bízott abban, hogy valaha kiderül, mi történt valójában az MTK egykori híres labdarúgój­ával, amikor minap a rendőrség bejelentet­te: megtaláltá­k a 11 évvel ezelőtt titokzatos módon eltűnt Katzenbach Imre (†45) holttestét, a férfit minden bizonynyal megöltek.

Kiderült, a X VII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt férfi maradványa­it október 23-án találták meg Baranyajen­ő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplő­je volt az eltűnése időszakába­n kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozá­sok ügyvezetőj­eként, tettestárs­aihoz hasonlóan, rá is többéves börtönbünt­etés várt.

A z a k kor i h í rek szer i nt Katzenbach autóját és személyes iratait hátrahagy va vált köddé nem sokkal születésna­pja után. A rendőrség a kezdetektő­l gyanította, hogy bűncselekm­ény áldozata lett, mígnem 2019-ben olyan információ­khoz jutottak, hogy a férfit meggyilkol­ták. Kiderült az is, hogy a gyilkos hol rejtette el a holttestet, így a nyomozók Baranyajen­ő térségében megtaláltá­k és azonosítot­ták az áldozat maradványa­it. A rendőrség egy jelenleg is börtönbünt­etését töltő korábbi üzlettársá­t, H. Attilát (50) gyanúsítot­ta meg. Egyes hírek szerint a férfi vadászbirt­okán ásták ki a maradványo­kat, a pestisraco­k. hu szerint az áldozat koponyáján sérülést találtak. Úgy tudjuk, H.-t ki is hallgatták, de az nem derült ki, tett-e beismerő vallomást.

A z Eclipse Infor matikai Zrt. annak idején rendkívül szövevénye­s, titkosszol­gálatokat is érintő kapcsolato­kkal rendelkeze­tt. Rendőri felső vezetők neve is szóba került, amikor többmilliá­rdos állami megrendelé­seket kapott különböző fejlesztés­ekre. Óriási összegek folytak át a cégen keresztül más vállalkozá­sokhoz, mint utóbb kiderült, így mosták tisztára a pénzt.

Az egykori labdarúgó a feltételez­ések szerint a háttérből irányító bűntársak bábjaként írt alá a cégei nevében, s vett fel óriási összegeket. Eltűnése előtt nem sokkal például félmilliár­d forintot. Szinte bizonyos, hogy ezek felett nem ő rendelkeze­tt, a vége felé már határozott­an fenyegetés­re cselekedet­t. A családja és ismerősei tudták, hogy Katzenbach ki akart szállni az ő nevén futó cégekből, de nem sikerült neki. Hogy komoly fenyegetés­eket kapott, arról ő maga írt egy a rokonainak hátrahagyo­tt, az Átlátszón pár éve megjelent levélben.

„Életveszél­yesen megfenyege­ttek, meg akarnak öletni! Ezekkel keresték meg a feleségem és üzentek általa… több esetben üzentek, hogy eltesznek láb alól. H. A. irányítása alatt lettem ezekben az években több cég vezetője. Ezeket a cégeket ő kezelte” – áll a levélben.

Majd az alábbiak: „Bemocskolt­ák hazugságok­kal az életemet. Az ügyek tornyosult­a k…, kezdtem meg rog yni. De a mókuskerék­ből nem tudtam kilépni. Hazugság, becsapás, színjáték az utóbbi időszak az életemnek... Ezt nem akarom csinálni. Most fenyegetne­k, meg akarnak ölni, öletni ” – zárta kézzel írt levelét a focista.

 ??  ??
 ??  ?? Tehetség
Az MTK tehetséges középpályá­sa egyfajta strómankén­t vett részt az Eclipse-ügyben
Tehetség Az MTK tehetséges középpályá­sa egyfajta strómankén­t vett részt az Eclipse-ügyben
 ??  ?? Nyom nélkül
Katzenbach 2009-ben tűnt el nyom nélkül, még iratait is hátrahagyt­a
Nyom nélkül Katzenbach 2009-ben tűnt el nyom nélkül, még iratait is hátrahagyt­a

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary