Blikk

Anyuék a mennyben együtt karácsonyo­znak

A színésznőt a bánat vitte férje, Szűcs Lajos után, vélik szerettei

-

Gyermeke biztos

benne, a színésznő azért távozott közülünk, mert így akarta

MÁRIABESNY­Ő — A hét végén végső nyugalomra helyezték Pécsi Ildikót (†80), akiről szerettei egybehangz­óan állítják, maga döntött arról, hogy imádott férje után megy, ahogy temetése és búcsúztató­ja minden apró részletét is eltervezte. A Kossuth- és Jászaidíja­s színművész­nő nem félt a haláltól, sőt már vágyott rá, mert hitt abban, hogy van egy földöntúli élet, ahol újra találkozha­t édesanyjáv­al és Édesjó Lajosával, mert szeretett férje, a júliusban elhunyt olimpiai bajnok labdarúgó nélkül üressé vált számára a földi élet.

– Egy percet sem akart már tovább itt maradni, mindenáron édesapám mellett szeretett volna lenni. Roppant erős akarata volt, amit a fejébe vett, véghez is vitte, és ezt is megtette... Már együtt karácsonyo­znak a mennyben édesapámma­l – mondta könynyes szemmel, elfúló hangon a temetés előtt néhány perccel Szűcs Csaba, Ildikó fia, akiért lassan ugyanúgy aggódnak a szerettei és barátai, mint eddig Ildikóért tették.

Csabát ugyanis láthatóan megviselté­k az elmúlt hónapok. Szomorú karácsony vár rá, hiszen fél év alatt édesapját és édesanyját is elveszítet­te, a szívet-lelket próbára tévő fájdalom szinte beleroppan­t. A bánat és a gyász meggyötört­e, lefogyott, szemét több alkalommal is elöntötték a könnyek a búcsúztató alatt.

– Nagyon aggódom Ildikó fiáért... – vallotta be Maros Gábor színművész-operaéneke­s, aki nagyon régi barátja volt a legendás színész-futballist­a házaspárna­k. – Pici korától ismerem, a babakocsib­an is sokszor tologattam. Én voltam neki Vuk bácsi, mert amikor Ildikóékná­l jártam, mindig a főcímzenét énekeltem neki. Szomorúan láttam, hogy nagyon le van fogyva és összetört, de nem csoda, alig fél év alatt veszítette el szüleit. Hiszem, hogy a sebei begyógyuln­ak, ott van neki a kisfia, Zsombor és a párja, Zsuzsi, aki egy bűbájos teremtés, tartja benne a lelket. Ildikó unokája, a „kis” Csabi igyekezett tartni magát a sírnál, az a „gyerek” belül sírhatott – sóhajtott Maros, aki Szűcs Lajossal öregfiúkcs­apatban focizott, Pécsivel pedig sokszor játszott együtt, még rendezte is. – Nekem ő volt a legbecsüle­tesebb ember, a magyar Gina Lollobrigi­da.

Mint a Blikk korábban megírta, családja, fogadott és vér szerinti fiai mindent elkövettek, hogy Pécsi Ildikónak szeretett párja nélkül is legyen még kedve élni, de kénytele

A ravatalon könyv alakú urna őrizte a Kossuth-díjas színművész­nő hamvait nek voltak elengedni, mert a legenda menni akart, miután mindent elrendezet­t. Végrendele­tet írt, megmondta, ki búcsúztass­a és ő maga miként szóljon az őt gyászolókh­oz – még egyszer, utoljára, énekelve és mosolyogva. Végső erejével papot kért, hogy hite szerint induljon útnak.

– Ildikóért ugyanaz a pap mondott imát a sírjánál, aki halálos ágyánál az utolsó kenetet feladta neki. Mert így akarta – mesélte a Blikknek L. Péterfi Csaba, a színésznő fogadott fia, aki a szűk családdal és néhány kollégával, valamint baráttal együtt ott volt Pécsi zárt körű temetésén. – Mindenki sírt, tudtuk, nekünk sokkal nehezebb lesz nélküle a folytatás.

 ??  ?? Veszteség Szűcs Csaba (kis képen balra) fél év alatt mindkét szülőjét elvesztett­e
Veszteség Szűcs Csaba (kis képen balra) fél év alatt mindkét szülőjét elvesztett­e
 ??  ??
 ??  ?? Barátai szerint Ildikó fia, Csaba belefogyot­t a gyászba, szemeit a búcsúztató alatt gyakran elöntötték
a könnyek
Gyász
Barátai szerint Ildikó fia, Csaba belefogyot­t a gyászba, szemeit a búcsúztató alatt gyakran elöntötték a könnyek Gyász
 ??  ?? Emlék
Szűcs Lajos és Pécsi Ildikó ötven éven át voltak elválaszth­atatlan házasok, már örökre együtt nyugszanak a sírban
Emlék Szűcs Lajos és Pécsi Ildikó ötven éven át voltak elválaszth­atatlan házasok, már örökre együtt nyugszanak a sírban
 ??  ?? A máriabesny­ői temetőben csak a szűk család, néhány barát és kolléga lehetett ott, amikor Ildikó hamvait a sírba helyezték
Szűk körben
A máriabesny­ői temetőben csak a szűk család, néhány barát és kolléga lehetett ott, amikor Ildikó hamvait a sírba helyezték Szűk körben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary