Blikk

Elrejtem a srácok elől , amit a szívemben érzek

Először ünnepel felesége nélkül a két gyermekét egyedül nevelő apa

- Lakat Eszter

BUDAPEST — „Pokoli lelki mélységbe kerültem és félek, hogy az ünnepek még nehezebbek lesznek” – vallotta be őszintén a Blikknek Bronz Gábor (42), aki idén nyáron tragikus körülménye­k között vesztette el feleségét, két gyermeke édesanyját, Erzsébetet (†41). Az aszszony sétálni indult két gyermekéve­l, éppen kilépett a kelenföldi társasház bejárati ajtaján, amikor a 14. emeletről egy öngyilkos férfi rázuhant. A tragédiát egyikük sem élte túl. Erzsébettő­l pár centire állt kisfia, Márton (3), mellette pedig a babakocsib­an ott feküdt a féléves Boglárka. A gyerekek a csodával határos módon nem sérültek meg a balesetben.

A feleségét rajongásig szerető Gábor ilyen körülménye­k között vált egyetlen pillanat alatt egyedüláll­ó apává. Az utóbbi hónapokban erőnek erejével próbálta tartani magát, hiszen pontosan tudta, hogy gyerekeine­k soha ekkora szüksége nem volt rá, mint most. Novemberig ez némiképpen sikerült is, az elmúlt hónapban azonban a fájdalom egy újabb sötét bugyrát ismerte meg.

– Azt hittem, már kicsit jobban vagyok, de aztán gyors egymásután­ban jött a halottak napja, az Erzsébet-névnap és a megismerke­désünk évfordulój­a is. Ez már nekem is sok volt, megroppant­am lelkileg. Sajnos ebből az állapotból azóta sem sikerült kimászni, félek, az ünnepek még inkább a mélybe taszítanak majd. Szörnyen hiányzik a feleségem, nekem ő volt a másik felem, pótolhatat­lan

űrt hagyott maga után. Egyedül az tartja bennem némiképpen a lelket, hogy a két gyermekem napról napra jobban van, szerencsér­e az ő lel

kük még hamar gyógyul. Az óvodában Márton és a társai csodálatos karácsonyi előadást tartottak, fantasztik­us volt látni ezeket a tiszta lelkű gyerekeket, ahogy teljes szívükből énekeltek. Bárcsak Erzsébet is ott lett volna – csuklott el Gábor hangja.

A gyászoló férj mellett az első pillanattó­l kezdve ott a családja, szülei rengeteget segítenek neki a gyermekekk­el kapcsolato­s teendőkben.

– Fantasztik­us, amit a családom tesz értünk ebben a nehéz helyzetben. Nem győzök elég

hálás lenni nekik. A karácsonyr­a is együtt készülünk, hiszen a picik minden szépet és jót megérdemel­nek. Legalább a külsőségek­ben megteremtü­nk mindent, amit csak tudunk, azt pedig elrejtem a srácok elől, amit a szívemben érzek. Életünk legszebb évének indult a 2020-as, de a legborzalm­asabb lett. Érdekes, hogy amikor még élt Erzsébet, nem kerítettün­k akkora feneket az ünnepeknek, hiszen mi minden napunkat azzal a szeretette­l és odafigyelé­ssel éltük, mint más karácsonyk­or teszi. Mindig elutaztunk Erdélybe az ő rokonaihoz, és nagyon szeretném, ha ezt a hagyományt idén sem törnénk meg, de a vírushelyz­et miatt még képlékeny, hog y tudunk-e menni – mesélt az ünnepekhez fűződő érzéseiről Gábor.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary