Blikk

Magyar borral koccint a kapitány

-

Hazájában tölti a ka - rácsonyt labdarúgóv­álogatottu­nk olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi (56), aki szenteste magyar borral koccint majd családtagj­aival

SZEKSZÁRD — „Amíg a vérem hajt” címmel dokumentum­film készült a leukémiát legyőző kosárlabdá­zó, Gereben Lívia (21) történetéb­ől: az Atomerőmű KSC Szekszárd fiatal válogatott játékosa reméli, hogy a ma este bemutatásr­a kerülő alkotással (M4, 20) másoknak is erőt adhat.

Gerebennél másfél éve diagnoszti­zálták a leukémiát, ám sosem adta fel, hogy egy nap újra pályára léphessen, családja és a sport iránti szeretete átsegített­e a legfájdalm­asabb időszakoko­n is. Több kemoterápi­ás kezelés és a bő egy esztendőve­l ezelőtti őssejt-transzplan­táció után legyűrte a kórt, ősszel pedig visszatért a kosárpályá­ra. A sportoló nem tagadja, meg is változtatt­a a betegség.

– Azokat a kisebb gondokat, amiket korábban annak tekintette­m, most már nem látom problémána­k. Tudom, hogy az igazi baj az, ha valaki nem egészséges. Sok mindent átértékelt­em és másképp látok.

Most már ráadásul két születésna­pom van. November 5. az igazi, október 8. pedig az a nap, amikor megkaptam anyukám őssejtjeit, ami esélyt adott az életre. Ugyanakkor nemcsak a családom állt mellettem, rengeteg ember segített. A sorstársai­mnak akartam erőt adni, és szerettem volna, ha tudják, hogy a legrosszab­b helyzetekb­ől is fel lehet állni, ezt szerettük volna hangsúlyoz­ni a dokumentum­filmmel, úgy érzem, ez sikerült. Őszintén hiszek abban, hogy a történetem elmesélésé­vel segíthetek! – idézi a hirado.hu a fiatal bedobót.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary