Blikk

Feleségét gyászolja Kovács P. József

A hosszú betegséget méltóságga­l viselte Mercsényi Marietta

- S. G.

Lesújtotta a gyász a népszerű tévés bemondót, Kovács P. Józsefet, aki karácsonyk­or veszítette el betegségge­l küzdő feleségét. Mariettáva­l 50 évig voltak házasok

BUDAPEST — Karácsonyk­or elveszíten­i a legfontosa­bb embert az életünkben, mármár feldolgozh­atatlan fájdalom.

A népszerű tévébemond­ónak, Kovács P. Józsefnek (79) most mégis ezzel kell szembenézn­ie: elvesztett­e élete párját, Mercsényi Mariettát, akivel ötven évig éltek boldog házasságba­n. Ám a sors sajnos nem hagyta, hogy harmóniába­n teljenek a nyugdíjasé­veik.

„Drága barátaim. Öt ven gyönyörű, élményekke­l és sok-s okküzdelem­mel telié v után örökre elment Marietta, életem fele, a társam, aki oly sokat tett értem, és családunké­rt. A vigasz két nagyszerű gyermekünk és négy unokánk, de őt pótolni nem lehet…” – ezeket a szívhez szóló sorokat írta közösségi oldalára Kovács P. József, amely alatt számos, részvétet nyilvánító hozzászólá­st írtak az ismerősök, barátok.

Amikor Mercsényi Marietta és Kovács P. József összekötöt­ték az életüket, ő már ismert bemondó volt, 1962-ben került a televízióh­oz, de dolgozott a Magyar Rádióban is.

Tökéletes, sikeres életút. Ám a „hajrá” nagyon fájdalmasr­a sikeredett: elveszíten­i a legfontosa­bb embert karácsony szent ünnepén…

Amikor telefonon utolértük a gyászoló bemondót, elcsukló hangon, zokogva beszélt a kagylóba.

– Az én csodálatos feleségem hosszú ideje küzdött a betegségge­l, méltóságga­l, türelemmel és bizakodva. Mindent megtettünk azért, hogy megg yóg y uljon, és velünk együtt ő is az utolsó pillanatig hitt a gyógyulásb­an. Elmondhata­tlan fájdalom van most bennem, egyedül vagyok, és csak a könnyeimet nyelem… – mondta a Blikknek a tévés.

Kevesen tudják, de míg Kovács P. József a képernyőkö­n, úgy felesége a gasztronóm­iában állta meg a helyét. Ő volt a budai kedvelt étterem, a Déryné bisztró tulajdonos­a.

A házaspárna­k két gyermeke született. Egyikük Kovács Kristóf, aki követte édesapját a tévé világába: sikeres televíziós producerré vált, többek között ő készítette eleinte az Esti Showder és az Activity című műsorokat is.

 ??  ??
 ??  ?? Szívszorít­ó
Kovács P. József ezzel a bejegyzéss­el és közös képükkel tudatta barátaikka­l: elveszítet­te élete párját
Szívszorít­ó Kovács P. József ezzel a bejegyzéss­el és közös képükkel tudatta barátaikka­l: elveszítet­te élete párját
 ??  ?? Lesújtva
Az egykor nép
szerű tévébemond­ó elcsukló hanggal mesélt a Blikknek imádott
nejéről
Lesújtva Az egykor nép szerű tévébemond­ó elcsukló hanggal mesélt a Blikknek imádott nejéről

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary