Blikk

Golyókkal testében is üldözte a rendőrt a támadó

M. Péter szenteste belőve azt hihette, hogy a saját lakásába próbál bejutni

- Lakat Eszter

Volt élettársa szerint nem volt rossz ember M. Péter (†35), aki szenteste kis híján meggyilkol­t egy rendőrt Újpesten. A férfi azonban annyira rákapott a drogokra, és valószínűl­eg aznap is belőtte magát, hogy még akkor is ment a kése elől menekülő rendőrnő után, amikor a testében már két golyó volt

DÉLEGYHÁZA — Teljesen kiszámítha­tatlan volt a viselkedés­e, ezért az egész utca rettegett M. Pétertől (†35), aki szenteste reggelén Újpesten eg y 25 centis bajonettel támadt a járőrre. A feltehetől­eg drog hatása alatt álló támadót végül a megsérült rendőr társa, Erika (23) terítette le.

Délegyháza egyik pici, rendezett utcájában élt egy ideig a támadó az élettársáv­al és a kisfiával. Mivel a férfi rendszeres­en drogozott, egy idő után párja kiadta az útját, úgy érezte, hogy nemcsak rá, hanem a kisfiukra is veszélyt jelent az apja. A férfi ezt követően visszakölt­özött édesanyja újpesti otthonába, gyermekét azonban viszonylag rendszeres­en látogatta.

– Szerencsér­e már nem lakik Déleg yházán, nem bírtuk, mert hol mosolygott, hol agresszív volt. Nagyon drukkoltun­k, hogy az asszony dobja ki, mert tönkretett­e az ő és a pici életét is. A drog mellett mostanában valami szektába is beállt, mondogatta, hogy a Covid elől elviszi oda a gyereket. Persze az anyja észnél volt, és kapásból nemet mondott – árulta el az utcában élő középkorú nő.

A Bli k k elér te Péter volt élet társát is, ak i anny it elárult: nag yon megdöbbent volt társa tettén, nem ilyen embernek ismerte meg. Pontosan így fogalmazot­t: „Péter nem volt rossz ember”. Ők már három éve nem élnek együtt, a szörnyűség óta folyamatos­an rettegő, félárva kisfiú most már csak az anyukájára számíthat.

Ismerősei nem tartják kizártnak, hogy szenteste napján Péter már annyira elkábított­a magát, hogy egyszerűen nem talált haza, vagy éppen azt hitte, hogy saját ajtajukon dörömböl, miközben egy idegen család életébe próbált be

törni. A járőrpáros amint felért hozzá a hatodikra, a férfi azonnal támadt, többször megszúrta Pétert (26), Erika pedig kétszer meglőtte az őrjöngőt. Ám M. Péter késsel a kezében, két golyóval a testében is követte a rendőrnőt a hetedikre, ahol végül halálos lövést kapott.

Szerencsér­e nem íg y jártak viszont a rendőrök, a sérült fiatalembe­rért százezrek imádkoznak karácsony óta, és nemhiába. Tegnap a Zsaruellát­ó oldalon keresztül üzent a Facebookon mindenkine­k:

„Nagyon köszönök minden támogatást, állapotom miatt nagyon megterhelő olvasni is a jó kívánságok­at, nem is tudok egyelőre mindenkine­k válaszolni, de pótolni fo

gom. Kör ülmények hez képest jól vagyok, már néhány lépést segítségge­l megtettem, de még nagyon sok cső áll ki belőlem, a mi k a k adá lyoznak. Édesapám mondta, hogy mennyien aggódnak értem, és ezért nagyon hálás vagyok, igyekszem ebből erőt meríteni. Köszönette­l, Peti” – írta.

 ??  ??
 ??  ?? Helyszín
Megrázó látvány volt szenteste reggelén a rengeteg mentő- és rendőrautó az újpesti lakótelepe­n
Helyszín Megrázó látvány volt szenteste reggelén a rengeteg mentő- és rendőrautó az újpesti lakótelepe­n
 ??  ?? Jobban van
L. Péter életveszél­yesen megsérült, de már kiengedték az intenzívrő­l
Jobban van L. Péter életveszél­yesen megsérült, de már kiengedték az intenzívrő­l

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary