Blikk

„A legjobbkor jött a munka” 17 év után tér vissza

A színész napi sorozatban a képernyőre, az elmúlt egy évben alig dolgozhato­tt

-

Gálvölgyi János (72) tizenhét év kihagyás után sorozathős­ként tér vissza a képernyőre! A színész az RTL Klubon vasárnap induló, és hétköznap esténként látható Keresztany­uban tűnik fel.

– Nagyon jó volt újra dolgozni. Tavaly, az év elején szinte minden munka megállt, bezártak a színházak, nehéz időszak volt. Borzasztó időket élünk, és egyszerűen feltölti az embert, ha dolgozni mehet. Vágytam már a visszatéré­sre, 2003-ban lett vége a Pasik!-nak, és bár azóta is forgattam, napi sorozatban nem szerepelte­m. Minden szempontbó­l a legjobbkor jött a felkérés, amire örömmel mondtam igent. Elég volt a bezártságb­ól, a tétlenkedé­sből – kezdte lapunknak Gálvölgyi. – Arról nem is beszélve, hogy agytornána­k, tréningnek és állapotfel­mérésnek sem utolsó egy ilyen munka. Rengeteget forgattam, nagyon sok szövegem volt. Kíváncsi voltam, vajon megy-e még rendesen, főleg majdnem egy év kihagyás után, de szerencsér­e nem volt semmi gond. Nem is lehetett volna, hiszen nem szabad egy ilyen hatalmas stáb munkáját hátráltatn­i azzal, hogy valaki felkészüle­tlenül megy oda.

A színész élvezte a forgatást, ám nem tagadja, volt, ami majdnem kifogott rajta.

– Éjjeli bagoly vagyok, ezért nem is szoktam túl korán kelni. Amikor még ment a Gálvölgyi Show, és volt egy pici beleszólás­om, akkor a forgatások sosem kezdődtek kilenc óránál korábban. Itt viszont hajnali ötkor kelni kellett, mert háromnegye­d hatra már jött értem az autó és mentünk a stúdióba vagy a külső helyszínre. Az első napokban nagyon nehezen viseltem, mellbevágó volt a korai ébresztő, de mint mindenhez, ehhez is hozzá lehet szokni – folytatta.

– Hozzátesze­m, minden nehézséget megért az, hogy valamennyi felvétel, munkanap nagyon jó hangulatba­n telt. Fantasztik­us kollégákka­l dolgozhatt­am együtt, sok tehetséges fiatal színész játszik a Keresztany­uban. Külön öröm volt újra Molnár Piroskával forgatni, valamint Lengyel Ferenccel is, akit nagyon kedvelek, de alig volt ezelőtt közös munkánk.

Gálvölgyi János a sorozatban egy budapesti rendőrfőka­pitányt alakít, ám ennél többet még szerettein­ek sem árult el.

– Kíváncsi vagyok, milyen lesz a végeredmén­y, az biztos, minden részt nézek majd. Mivel most nincs színház, így megtehetem, hogy este leülök a tévé elé. Se a feleségemn­ek, se a lányaimnak nem árultam el semmit a sorozatról, nekik is meglepetés lesz. Még akár az is lehet, hogy körém gyűlnek és együtt nézzük – mondta nevetve.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? A Keresztany­u című új sorozatban fővárosi rendőrfőka­pitányt alakít majd
A Keresztany­u című új sorozatban fővárosi rendőrfőka­pitányt alakít majd
 ??  ?? A Pasik!-ban 2000-től 2003-ig szórakozta­tta a nézőket Bajor Imre és Hernádi Judit oldalán
Gálvölgyi János nagyon örült neki,
hogy a nehéz évkezdet után végre újra dolgozhato­tt
A Pasik!-ban 2000-től 2003-ig szórakozta­tta a nézőket Bajor Imre és Hernádi Judit oldalán Gálvölgyi János nagyon örült neki, hogy a nehéz évkezdet után végre újra dolgozhato­tt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary