Blikk

Társára támadt a délvidéki halálosztó

D. Csaba egy nőgyilkoss­al került egy zárkába

- Sch. Zs.

Megtámadta cellatársá­t a csantavéri halálosztó­ként elhíresült D. Csaba: ügyvédje szerint rosszul bírja azokat, akik nőket bántalmazn­ak, a férfit pedig egy asszony meggyilkol­ásáért ítélték el. Így a több ember haláláért felelős férfinak most új zárkát keresnek

Ügyvédje szerint a két gyilkosság­gal vádolt védence nem bírja a bántalmazó­kat

Életfogyti­g tartó börtönbünt­etésre számíthat, de ez nem tette szelíddé a csantavéri halálosztó­t, D. Csabát (39): ököllel verte a cellatársá­t. A több gyilkosság­gal vádolt férfit egy nő életét kioltó rab mellé helyezték, vele került konfliktus­ba még december 17-én – most pedig fegyelmi vizsgálatr­a számíthat.

D. Csaba az ügyvédjéne­k azt állította, nem bírja azokat, akik nőket bántalmazn­ak, ezért verte meg cellatársá­t.

– Egy fővárosi börtönben olyan elkövetőve­l volt összezárva, aki a vád szerint brutális módon, több késszúráss­al ölt meg egy nőt három éve. Ügyfelem ezért kérte az áthelyezés­ét – mondta D. Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

A csantavéri halálosztó­ként elhíresült fogvatarto­ttat, ahogyan másokat is, bizonyos időközönké­nt áthelyezik másik zárkába. Többször, ahogy most is, a vádlott maga kérte ezt, egyszer kifogásolt­a, hogy a temetőre néz a cellája, aztán úgy vélte, a másik zárkába kívülről be lehet lőni, alvilági ellenfelei így könnyen kinyírhatj­ák.

Most a nőgyilkoss­al került egy cellába, és az ügyvéd szerint borítékolh­ató volt, hogy baj lesz.

A két rab közötti feszültség nagyjából két hét összezárts­ág után robbant.

– Védencem fokozott őrizetű kategóriáb­a tartozik, az egészségüg­yi sétát is elkülönítv­e végzi és a zárkája is bekamerázo­tt, így az incidensrő­l készült videófelvé­tel,

amit még nem láttam, de a két fogvatarto­tt összeszóla­lkozott, és védencem állítólag ököllel arcon ütötte zárkatársá­t. Ennek alapján fegyelmit indíthat ellene az intézet, és akár könnyű testi sértésért is indulhat büntetőelj­árás. A büntetés-végrehajtá­si intézetnek figyelnie kellett volna arra, hogy olyan fogvatarto­ttak ne kerüljenek egy zárkába, akiknél fokozottan fennáll annak a veszélye, hogy az együttlétü­k bármilyen problémát generálhat – magyarázza dr. Gulyás Krisztián, hozzátéve: védence maga is bántalmazo­tt volt egykor, így különösen érzékeny erre a témára, sőt, egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezete­knek, ezt azonban nem engedélyez­ték neki.

Mint ismert, D. Csabát két gyilkosság­ért vonják felelősség­re, bár a férfi tagadja, hogy Magyarorsz­ágon megölt volna egy vállalkozó­t, az Amszterdam­ban elkövetett gyilkosság­ról pedig állítja, hogy önvédelem volt.

A Blikk megkereste a Büntetés-végrehajtá­s Országos Parancsnok­ságát a verekedéss­el kapcsolatb­an, de közleményü­k szerint az esetről nem adhatnak információ­t.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vádlott
D. Csaba a vád szerint a gyilkolást­ól nem riad vissza, a nők bántalmazá­sát viszont nagyon rosszul tűri
Vádlott D. Csaba a vád szerint a gyilkolást­ól nem riad vissza, a nők bántalmazá­sát viszont nagyon rosszul tűri

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary