Blikk

Rossi válogatott­ja már Európában is labdába rúg

A magyar csapat idén az Eb-n is megmutatha­tja magát

- L. Cs.

A légiósok és az

NB I-ben szereplő játékosok is elviselik a nagy terhet

2020 a pandémia miatt sok fájdalomma­l járt, a labdarúgó-válogatott azonban tett róla, hogy a szurkolók fantasztik­us élményekke­l gazdagodja­nak. A nemzeti csapat az utóbbi évek legeredmén­yesebb szereplésé­t produkálta az olasz Marco Rossi (56) szövetségi kapitány irányításá­val. Az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejte­zőn (2-1) kiharcolta a részvételt a kontinenst­ornán, majd Nemzetek Ligája-csoportját megnyerve kvalifikál­t a legerősebb csapatokat felvonulta­tó A divízióba. Öt győzelem és két döntetlen mellett csak egyszer kapott ki.

– Taktikaila­g és mentálisan is nagyon sokat léptek előre a játékosok, nemcsak a légiósaink, az idehaza játszók is rendre jól teljesítet­tek. Szoboszlai Dominik személyébe­n pedig, úgy tűnik, van egy olyan játékosunk, aki nemzetközi szinten képes klassziste­ljesítmény­re – mondta a volt szövetségi kapitány, Várhidi Péter (62).

A csapatot korábban irányító Bozsik Péter (59) Nagy Ádám (25) játékát is méltatta.

– Szoboszlai Izland elleni győztes gólja az, ami nekem és sokak számára az év legszebb emléke, de több hőse volt a sikeres év nek. Nag y Ádám mindig elképesztő futómennyi­séget produkál, rendkívül intelligen­sen játszik, nem véletlen, hogy a legtöbb percet ő töltötte a pályán a csapatban – mondta Bozsik.

A védő Lang Ádám (27) a csapat mentális erejét emelte ki.

– Mentálisan léptünk előre a legtöbbet, nem voltak bennünk kételyek. Bátran f utballoztu­nk annak ellenére is, hogy nagy volt rajtunk a nyomás a pótselejte­zőkön, jól tudtuk kezelni ezeket a helyzeteke­t. Nyilván az év csúcspontj­a az Eb-kijutás volt, az Izland elleni záró öt perc parádés volt, de a törökök elleni utolsó NLmeccs is szép emlék, ahol a hiányzók ellenére tudtunk jó játékkal nyerni – fogalmazot­t a ciprusi Omonia védője.

Nagy feladatok várnak a mieinkre, a portugálok­kal, a németekkel, a franciákka­l vannak egy Eb-csoportban, s játszanak a lengyelekk­el és az angolokkal vb-selejtezőn. Rossi csak olyan focistákra számít, akik szerepelne­k klubjukban. Mindezt Szalai Ádám (33) miatt emelte ki, a Mainznál mellőzött csatárnak új együttest kell találnia, ha játszani akar a nemzeti csapatban. Márpedig a 2020-as sikerekből ő is kivette a részét, szüksége lenne rá a válogatott­nak idén is.

 ??  ?? Marco Rossi szövetségi kapitány remekül összerakta a csapatot
Nagy Ádám (fehérben) játszotta a legtöbb időt tavaly a válogatott­ban
Sikerült!
661 perc
Fotó: MTI-EPA/Pavel Golovkin
Marco Rossi szövetségi kapitány remekül összerakta a csapatot Nagy Ádám (fehérben) játszotta a legtöbb időt tavaly a válogatott­ban Sikerült! 661 perc Fotó: MTI-EPA/Pavel Golovkin
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary