Blikk

„Naponta megrogyok”

Csuja Imre elmondta, hogy mindennap „megrogyik”, de tartania kell magát

- P. P.

Csuja Imre (60) családi tragédiáir­ól beszélt: A mi kis falunk színésze évekkel ezelőtt két fiát is elvesztett­e, mindketten öngyilkoso­k lettek – ennek kapcsán azt mondta, hogy a lánya és az unokái miatt erősnek kell maradnia

BUDAPEST — Hosszú idő után újra beszélt az őt ért tragédiáró­l Csuja Imre (60). A színész korábban két fiát is elvesztett­e, akik mindketten öngyilkoss­ágot követtek el.

Az idősebb, Gergő 17 éve, a fiatalabb, Bence pedig két esztendeje. A Tükör című műsorban mesélt Péterfi Juditnak arról, hogy magával hordja ennek a lelki súlyát, szeretné, ha másoknak ezt a fájdalmat nem kellene megélniük.

– Naponta megrogyok, ezen nincs mit szépíteni. De van egy csodálatos lányom, náluk van három csodálatos unoka, nem lehet megrogyni – mondta az internetes műsorban Csuja,

aki azt is elárulta, miért mesélt családi tragédiájá­ról.

– A zér t mondtam, hog y az emberek figyeljene­k oda, ha látnak valamilyen hisztinek tűnő túltolást, forduljana­k szakemberh­ez... azt vettük észre... hogy nem sikerült. (...) Az ember a tragédiájá­t végigviszi, amíg él. A színész ki tudja játszani magát a tragédiábó­l... vannak olyan szerepek, amikor nem kell gyötörnöm magamból egy könnycsepp­et – tette hozzá beszélgeté­s közben a színész , aki 2018ban, lapunknak is nyilatkozo­tt idősebb fia elvesztésé­ről.

– Egy ilyen tragédiát feldolgozn­i képtelensé­g, és korábban csak azért beszéltem róla, hogy felhívjam az érintett szülők figyelmét, egy kamasz gyerek dühkitörés­ei súlyos pszichés problémára is utalhatnak.

Ha csak egy gyereknek és szülőnek tudtam így segíteni, már megérte – mondta akkor a színész.

Csuja a családját ért legutóbbi tragédia után két nappal már színpadon állt, kollégái és barátai szerint elképesztő tehetség és lelkierő van a birtokában. Kapitány Iván (59) rendező, akivel jó ideje dolgoznak együtt, lapunknak azt mondta, lenyűgözi kollégája, barátja sokszínűsé­ge, és szakmai alázata.

– Hatalmas tehetségne­k tartom, jó ideje dolgozunk együtt, az Üvegtigris filmekkel kezdtük, és azóta A mi kis falunkban is együtt vagyunk közel öt éve – kezdte a Blikknek Kapitány Iván.

– Elképesztő az érzék és tehetség, ami Imrét jellemzi. Mindig jelen van, és mulattat, ő nem hagyja el a forgatás helyszínét a szünetekbe­n sem, szórakozta­tja a kollégákat. Az őt ért tragédiák mellett is olyan elszántság­gal és alázattal dolgozik, mint kevesen. Egy olyan hosszú ideje játszott szerepben, mint A mi kis falunk polgármest­ere is, tud mindig újat mutatni. Mindig

Kapitány Iván és Csuja Imre évtizedek óta ismerik és remekül megértik egymást a forgatások­on várom a közös munkát, a közönség pedig az újabb részeket. Ezzel szerintem elmondtam róla mindent – mondta a rendező.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary