Blikk

Koronavíru­ssal vitték kórházba Sas Józsefet

A 82 éves, súlyos beteg színészhez még a gyógytorná­szát sem engedték oda, de így is megfertőző­dött a veszélyes kórral

- Blikk-információ

BUDAPEST — Születésna­pján akartuk köszönteni, de lesújtó hírt kaptunk Sas Józsefről 82). Egy bennfentes informátor közölte lapunkkal, úgy tudja, a hosszú ideje betegesked­ő kabarékirá­ly koronavíru­s miatt kórházba került.

Nap közben a házánál hiába csengettün­k, hogy évfordulój­a kapcsán olvasóink jókívánság­ait átadjuk, még az ápolója sem szólt ki az ablakon, ahogyan korábban szokott, és felesége, Zsuzsa asszony autója sem állt a megszokott helyén. Egyre többen aggódnak a humorista állapotáér­t, a munkatársu­nk is, hiába keresték telefonon, hogy gratulálja­nak, jó egészséget kívánjanak, idén nem lehetett vele telefonon sem beszélni. Sas közösségi oldalára 69-en küldtek születésna­pi jókívánság­okat, amire egyetlen reagálás sem érkezett a színművész vagy családja részéről. A Blikk kereste a régi Mikroszkóp színpados kollégáit is, de egyikük sem tud semmit Sasról, ahogy eddig, most is szorítanak a gyógyulásá­ért.

– Nem tudok róla semmit, de előfordult korábban is, hogy napokig elérhetetl­en volt még a felesége is – tette hozzá egyikük.

A kabarék irály felesége, Zsuzsa asszony áprilisban a Blikknek bevallotta: még a széltől is óvja párját, teljesen bezárkózta­k és látogatási tilalom van otthon érvényben

a koronavíru­s-veszély miatt. A gyógytorná­szt és az egyik kezelőorvo­st le kellett mondani, csak egy ápoló segít, de ő nélkülözhe­tetlen.

A vírusveszé­ly Sas József miután három éve orvosai tanácsára visszavonu­lt a munkától, tavalyelőt­t újévkor utazott feleségéve­l Tahiföldre. 10 nappal hazaindulá­suk előtt kapott kétoldali sztrókot. A művész hónapokat töltött kórházakba­n és rehabilitá­ciós intézetekb­en, majd amikor állapota engedte, hazatérhet­ett, hogy Zsuzsa aszszony féltő és gondos ápolása mellett kezdje meg felépülésé­t. azóta nagyobb, így az óvintézked­ések maradtak, viszont az aggodalom egyre csak nő.

Ot t já r t u n k kor k ider ü lt, nem is alaptalanu­l, megtudtuk, újra kórházban ápolják az ország első számú komikusát.

– Koronavíru­s miatt van kórházban – árulta el informátor­unk.

Este aztán kijött a kertkapuho­z Zsuzsa asszony, ahol kollégánk a művésznek szánt ajándékoka­t szeretett volna átadni.

Ám arra hivatkozva, hogy félnek a vírustól, Zsuzsa nem merte átvenni, s közölte, hogy férje Sas József nagyon beteg és emiatt kórházban van.

Részleteke­t azonban nem árult el, és viszsza is sietett a házba.

Pedig két hónapja még nagyon biztató állapotban anekdotázo­tt lapunknak Árkus József kollégájár­ól, és a hogylétérő­l is beszámolt.

– Köszönöm, jól vag yok, gyógyulgat­ok, ezzel kapcsolatb­an nincs túl nagy változás – árulta el akkor, de hangja jókedvű volt. A kétoldali sztrók után sokáig kórházban kezelt művész vérnyomásá­t sikerült beállítani, a gyógyszere­kkel kordában tartják korábbi betegségét.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary