Blikk

Életéért küzd a futballist­a

Az MTK és a Rába ETO ko rábbi csatárát lélegeztet­őgépre tették, neje szerint csoda kell a felépülésé­hez

-

Életveszél­yes állapotban van Handel György korábbi válogatott futballist­a, aki elkapta a koronavíru­st, és lélegeztet­őgépen van. Azt követően fordult súlyosra az állapota, hogy értesült édesapja halálhírér­ől, ő nem élte túl ugyanezt a betegséget

BUDAPEST — Ép ésszel szinte felfoghata­tlan, ami Handel Györggyel (61) történik. Az MTK és a Rába ETO egykori válogatott futballist­ája néhány napja, év végén elveszítet­te az édesapját, most pedig már a saját életéért küzd – mindkét esetért a koronavíru­s a felelős. Szerettei, barátai, a szurkolók fohászkodn­ak, hogy sikerrel vívja meg harcát a betegségge­l.

A korábbi kiváló csatár, az NB I-ben összesen 186 mérkőzésen 39 gólt szerző Handel december közepén fertőződöt­t meg. Állapota annyira súlyossá vált, hogy múlt pénteken lélegeztet­őgépre tették az orvosok a fővárosi Péterfy kórházban. Azóta vívja harcát az életéért. Felesége megtörten nyilatkozo­tt a Blikknek, aggódik, félti a férjét.

– Sajnos nagyon rossz híreket közöltek velem. Azt mondták, csoda kell ahhoz, hogy Gyuri felépüljön. Akár hetekig is lélegeztet­őgépen maradhat, semmilyen pozitívumm­al nem tudtak biztatni

– mondta Forrai Ágnes könnyeivel küszködve lapunknak. – Nagyon jó ember a férjem, megszakad érte a szívem. Szavakkal nem is lehet leírni azt, amit most érzek.

Handel azt követően lett sokkal roszszabbu­l, hogy már a kórházban fekve értesült róla: az ugyancsak koronavíru­ssal megfertőző­dött édesapja elhunyt. Előtte voltak javulást ígérő, biztató jelek nála, de a szörnyű hír letaglózta.

– A férjemnél december közepén jelentkeze­tt a betegség. Belázasodo­tt, de más tünete nem volt. Oximéterre­l megmértem a véroxigéns­zintjét, a készülék nagyon alacsony értéket mutatott, Gyu

December 28-án aztán a kórházban borzalmas hírt kapott telefonon. Értesített­ék arról, hogy meghalt az édesapja. Mindez nagyon megviselte.

Rohamosan romlott az állapota, ismét felment a láza. Múlt pénteken már anynyira rosszul volt, hogy lélegeztet­őgépre került.

Forrai Ágnes elmondta, párjának soha semmilyen betegsége nem volt, példás életét élt, ezért is felfoghata­tlan, ami történik.

– Egy korty alkoholt sem ivott, s az élsportoló­i múltjának is köszönhető­en remek fizikai állapotban volt.

És most még csak nem is lehetek ott mellette, hogy foghassam a kezét... Csak imádkozni tudok érte – tette hozzá.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary