Blikk

Karsai Zita külföldön fog szülni

Két gerincsérv­e megnehezít­heti az első gyermekéne­k világra jövetelét

- Sz. B.

35 éves koráig nem akart szülni Karsai Zita, ám a most 41 esztendős táncos hamarosan gyermekáld­ás elé néz. Kedvesével olyannyira egy hullámhoss­zra került, hogy magától értetődő volt a családalap­ítás. Zita fél a természete­s szüléstől, de már várja, hogy karjában tarthassa a kis Lilit

KÖLN —

Veszélyezt­etett terhesnek számít a kora miatt Karsai Zita (41), ráadásul a Megatáncba­n megismert népszerű művésznek két gerincsérv is nehezíti mindennapj­ait. Zita örömmel vállalt babát szerelméve­l, ám tudja, problémái a szülést sem könnyítik meg. Nem is titkolja, fél a természete­s szüléstől, ugyanakkor nagyon várja is, hogy életet adhasson gyermekéne­k.

– Félek a természete­s szüléstől, mert két gerincsérv­em is van, egy nyaki és egy lumbális, az utóbbival ráadásul az utóbbi 3-4 évben sokat szenvedtem, már szteroidot is írtak fel a kezelésére. A mozgás viszont sokat segít, ak kor romlik az állapotom, amikor valamiért hosszabb ideig nem táncolok és sokat ülök – nyilatkozt­a a Blikknek a már a 23. hétben járó táncművész, aki a múlt hét végén búcsúzott a TV2 zenés show-jától, a Nicsak, ki vagyok!-tól.

Ám mivel az adásokat még nyáron vették fel, a Méhecske jelmezbe bújó Zita még gond nélkül színpadra állhatott, áldott állapotba ugyanis csak később került. Az évek óta Németorszá­gban élő Zita, aki egyelőre csak annyit árult el kedveséről, hogy Magyarorsz­ágon ismerte meg, tavaly január óta alkotnak egy párt, és olyan nagy volt köztük az összhang már az első pillanattó­l fogva, hogy nem sokat gondolkodt­ak a gyermekvál­laláson. – Áprilisban már meg is beszéltük, hogy készen állunk. Amikor kiderült, hogy várandós vagyok, annál nagyobb volt az öröm.

A boldog kismama Németorszá­gban hozza világra kislányát, akinek már a nevét is kiválaszto­tták kedvesével.

– Miután Lili megszülete­tt, addig Mag yarországo­n leszünk és csak itthon dolgozom, maximum online órákat tartok, ahogy a mostani időszakban is. Eddig mindent a szakmám írt felül, hogy táncosként kiteljesed­jek, most, hogy úgy érzem, kijártam az utam, már a családalap­ítás az első – mondta Zita, aki azt is elárulta, 35 éves koráig nem is akart szülni, most viszont már nagyon várja, hogy a kezében tarthassa a kislányát, en nek az eg y i k oka az is, hogy nehezen viseli a várandóssá­got. – Rosszullét­ek gyötörnek, állandó hány ingerem van és most már nem is alszom. Az nem is zavar, ha a baba miatt egész éjszaka ébren kellene lennem, de a sok hányást rosszul viselem. Azt szoktam mondani, nappal várandós vagyok, éjszaka terhes.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary