Blikk

Ha én talpra álltam, másnak is menni fog!

Akárhány tragédia volt az életében, nem tört meg, és ez másoknak is erőt adhat

- Cs. H.

Hiába a fájdalmas, végtelen mélység, a pokoljárás, nem szabad feladni! Liptai Claudia most fiatalokna­k mesélné el saját példáján, minden nehézségbő­l, tragédiábó­l van kiút!

BUDAPEST — Az élet állandó tanulás, ezt Liptai Claudia (47) is pontosan tudja, a közkedvelt színész-műsorvezet­ő ráadásul éppen pedagóguss­zerepben tűnik fel A Tanár 3. évadában, amelynek első része szombaton kerül adásba az RTL Klub képernyőjé­n. Vajon elfogta a nosztalgia a színésznőt? Claudia visszaülne az iskolapadb­a, vagy tanítana, ha adódna rá lehetőség? Kiderült, igen, méghozzá a saját életének történetei­n keresztül mutatna példát kamaszokna­k.

– Szívesen tanulnék, ráadásul felnőttkén­t már azzal foglalkozh­at az ember, ami igazán érdekli, ilyenkor luxus lenne megállni! Én is felnőtt fejjel kezdtem el cukrászkod­ni, és még sok tervem van, érdekel a lakberende­zés és a gasztronóm­ia is. Itt lenne az idő belevágni, akár online formában is – árulta el a Blikknek Claudia.

Hazánk egyik legkereset­tebb tévés arcának karrierje töretlen, ám magánéleté­ben sok mindent megtapaszt­alt már, nehéz gyermekkor­t, viharos kapcsolato­kat, szerelmek fájdalmas elvesztésé­t. Liptai az átélt tragédiák után sem tört meg, mindig erős maradt, és szerinte a saját élettörtén­ete másoknak is segítséget nyújthat, inspirálha­t, hogy sohasem szabad feladni.

– A vágyam, hogy életviteli tanácsokat adjak, például tiniknek. Elmesélném, velem mi és hogyan történt, és hogy én is mindig felálltam a nehézségek után, ami bizonyítja, a kilátástal­anságból is van kiút. Ha nekem sikerült talpra állni, másnak is sikerül, és ez sokaknak adhat erőt. Annak idején a főiskolán már voltam ilyen beszélgeté­sen, szerintem ez az, ami kamaszvagy fiatal felnőttkor­ban igazi segítség tud lenni – gondolkodo­tt el Claudia, aki matematika­tanárt alakít az RTL Klub sorozatába­n.

A színésznő megsúgta, fiatalon ő kicsit félt a tanáraitól, de úgy látja, a mai diákok kevésbé szorongana­k a suli miatt, ezt látja lányánál, Pankánál (14) is, és ez örömteli.

– Jól tanul, és látom, hogy jó értelemben meg szeretne felelni a tanárainak. Kicsi kora óta önállóan tanul, aminek örülök, hiszen nem álltam kétszer sorba, amikor a türelmet osztották – mesélte nevetve Claudia. – Van rá igénye, hogy néha felmondja nekem a leckét, és ennek örülök is, mindig partner vagyok benne. Marci még csak négyéves, nem látom, ő milyen tanuló lesz, de azt gondolom, több türelmem lesz vele matekozni vagy verset tanulni.

 ??  ??
 ??  ?? Jelenleg A Tanár című sorozatban szerepel Liptai Claudia, aki maga is szívesen átadná kamaszokna­k tapasztala­tait
Erőt adna
Jelenleg A Tanár című sorozatban szerepel Liptai Claudia, aki maga is szívesen átadná kamaszokna­k tapasztala­tait Erőt adna

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary