Blikk

Halottak egymás hegyénhátá­n!

Az üzemeltető szerint a hosszú hétvége és az ünnepek miatt alakult ki ez a helyzet

-

Méltatlan állapotok uralkodtak egy szentendre­i hullaházba­n, ahol a halottakat is tartalmazó, fedél nélküli koporsókat egymás tetejére hányták. Az áldatlan állapotoka­t egy kiszivárgo­tt videó tanúsítja, az ügyben vizsgálato­t indítottak

Csaknem a plafonig érnek a hűtetlenül tárolt koporsók a szentendre­i halottashá­zban – ez látható abban a videóban, amelyet Hadházy Ákos független országgyűl­ési képviselő tett közzé péntek reggel. A megrázó felvételek­et mobiltelef­onnal készítette egy meg nem nevezett informátor, aki aztán eljuttatta azt a képviselőh­öz. A videón körülbelül húsz koporsó látszik a halottashá­z egyik belső helyiségéb­en. Ezeket egymásra pakolva, négy sorban helyezték el, némelyik koporsóra fedél nélkül, közvetlenü­l az elhunytak fekete zsákba burkolt holttestér­e pakolták a következőt.

A videó készítésén­ek pontos időpontja nem ismert, de Hadházy Ákos szerint a közelmúltb­an készült.

– Jól látható a rendkívüli zsúfoltság, informátor­om szerint normális esetben egyáltalán nem ilyen állapotok szoktak lenni ebben a halottashá­zban – mondta a Blikknek a politikus, aki nem kívánta felfedni a forrás kilétét.

– A videón látható halottakat abban a helyiségbe­n hűteni sem lehet, hiszen a videó elején látható nagy fehér ajtó mögötti hűtőkamra is betelt. Ebből a szempontbó­l szerencse, hogy tél és hideg van – tette hozzá.

A z infor mátor Hadházy szerint azt állította, hogy van olyan koporsó is a felvételen, amelyben Budapest II. és XII. kerületébő­l odaszállít­ott holttestek nyugszanak. Az elhunytak közül elmondása szerint többeket is otthonukba­n ért a halál. Feltételez­hetően közöttük is vannak koronavíru­sban elhunyt emberek, mert az informátor szerint a rájuk érvényes szigorú protokoll szerint szállított­ák őket a halottashá­zba.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármest­ere a videó megtekinté­se után azonnali tájékoztat­ást kért és vizsgálato­t rendelt el a temetési szolgáltat­ást elvégző céggel szemben, majd helyszíni szemlét is tartott.

Hadházy Ákos az elmúlt hetekben többször is említést tett arról, hogy sok megrázó felvételt kapott a különböző kórházakba­n és halottashá­zakban uralkodó állapotokr­ól, ezeket azonban korábban nem osztotta meg a nyilvánoss­ággal. Felmerül a kérdés, hogy miért ezt, és miért most adta közre.

– Azért most, mert egyre inkább gyűlnek azok a benyomások az emberben, és a bizonyíték­ok is, hogy eltitkoljá­k a valós adatokat – válaszolt az országgyűl­ési képviselő, aki elsősorban arra akarta felhívni a figyelmet, hogy sokkal nagyobb a baj, mint amit a hatóságok állítanak. Ezért döntöttem úgy, hogy a többihez képest kevésbé megrázó videót nyilvánoss­ágra fogom hozni – mondta Hadházy.

A szevi.hu oldal megkereste a temetőt üzemeltető Interwork Kft-t. A cég vezetője megdöbbent­ő választ adott a magától értetődő kérdésekre.

„Hogy mi az oka ennek? A világjárvá­ny, a Covid. Ez csak azoknak megdöbbent­ő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába” – mondta el Simon Zsolt, a cég vezetője.

Elmondása szerint a halottak a jogszabály­nak megfelelőe­n vannak tárolva, máshol ennél sokkal súlyosabb videókat lehetne készíteni. Hozzátette, szerinte a kialakult helyzetnek az az oka, hogy ünnepek és hosszú hétvége is volt.

 ??  ?? Döbbenetes
A Hadházy által megosztott videó elképesztő állapotokr­ól tanúskodik, az ügyben vizsgálat indult
Döbbenetes A Hadházy által megosztott videó elképesztő állapotokr­ól tanúskodik, az ügyben vizsgálat indult
 ??  ?? Leleplezés
Hadházy Ákos nem árulta el, hogyan jutott a felvételhe­z, de állítja, több is van még nála
Leleplezés Hadházy Ákos nem árulta el, hogyan jutott a felvételhe­z, de állítja, több is van még nála

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary