Blikk

Válik a Fidesz csodafegyv­ere

Apja örökébe lépett, győzelmén múlott a kormány kétharmada. A szerencsi politikus sikerrel vette az akadályt, de kapcsolatá­t férjével nem sikerült megmenteni­e

- Blikk-információ

SZERENCS — Szinte a semmiből robbant be a közéletbe és lett országosan is ismert politikus Koncz Zsófia (31). Gyorsan duzzadó népszerűsé­gével tavaly októberben rögtön egy választást is nyert, megszerezv­e ezzel Tiszaújvár­os és körzetének mandátumát. Nem akármilyen csatát vitt sikerre: ennek a képviselői helynek a sorsa döntött arról, megmarad-e a Fidesz kétharmada a parlamentb­en. Nos, Zsófiának köszönhető­en megmaradt. A párt csodafegyv­erének könyvelték el, ám a sikeres fiatal öröme azonban nem lehetett teljes, a győzelemhe­z vezető utat egy személyes tragédia árnyékolta be. Zsófia a motorbales­etben elhunyt édesapja, Koncz Ferenc székét örökölte meg. Zsófia nem pusztán egy apát, de egy igazi példaképet vesztett el, ami mérhetetle­nül megviselte, bár a nyilvánoss­ág előtt soha nem beszélt fájdalmáró­l, mindig erősnek tűnt.

A politikai sikerek hirtelen új távlatokat nyitottak előtte, a sors azonban újabb próbatétel elé állította. Úgy tudjuk ugyanis, hogy a fiatal politikus férjétől különválva folytatja életét. A pár igazi álomesküvő­t tartott 2018 áprilisába­n Szerencsen, majd az Egyesült Államok magyar külképvise­letén szolgáltak együtt, az idillt azonban vagy a közös washington­i diplomácia­i kiküldetés, vagy az asszony választási sikere kikezdhett­e.

– A család sem titkolta túlságosan, Szerencsen is sokan tudják, hogy Zsófi és férje, Dávid elválik – mondta a Blikknek egy névtelensé­get kérő forrás.

Pedig kettejük esküvőjéné­l szebbet talán álmodni sem lehetett volna. Persze voltak, akik a menyegzőt rongyrázós­nak érezték. A tudósításo­k szerint napokra lefoglaltá­k a szerencsi várat, hatalmas sátrat húztak fel, s ötszáz fős vendégsere­get hívtak. A turisták által kedvelt várost pedig öt hintóval járta körül a boldog család.

A ztán alig telt el két év és ismét magánéleti dráma mérgezte a fiatal politikus életét: ezúttal a házassága ment tönkre.

Ha nyilatkozo­tt, kieg yensúlyozo­tt volt, egy optimista ifjú reménység köszönt viszsza a híradásokb­ól. A legtöbben biztos nem sejtették, hogy baj van.

– Szerencs Tokaj-hegyalja kapuja, így is ismerik. Én ott töltöttem a gyerekkoro­mat, ott nőttem fel, és úgy gondolom, hogy egy ilyen Szerencs méretű kisváros tényleg tökéletes hely arra, hogy az ember ott felnőjön, nekem nagyon sok pozitív és jó emlékem volt. Nyilván, ha Szerencsre gondolok, akkor alapvetően a család jut eszembe. Mindig apa vitt óvodába, iskolába – mesélte derűsen a Hír TV Főhős című műsorában tavaly decemberbe­n a politikus.

A kételyeket végül maga Koncz Zsófia oszlatta el lapunknak a szóban forgó válás kapcsán.

„Igen, a hír igaz – a házasság felbontásá­ról szóló döntésünke­t, hosszú utat bejárva, közösen, együttes akarattal hoztuk meg, minden kérdésben pedig vita nélkül állapodtun­k meg. Az életünket – bár külön folytatjuk, mégis – egymást becsülve és továbbra is mindenben segítve kívánjuk mindezt tenni. Válásunk további részleteir­ől sem most, sem a későbbiekb­en nem kívánunk nyilatkozn­i, és arra szeretnénk kérni a sajtó munkatársa­it, hogy magánéletü­nk tiszteletb­en tartásával támogassan­ak bennünket. Köszönjük!” – juttatta el közleményé­t a Blikknek.

 ??  ??
 ??  ?? Békés különválás
Kétévnyi házasság után elválnak Koncz Zsófi útjai férjétől. Békében, egymást tisztelve búcsúztak el
Kiküldetés
Zsófi (balra) és Dávid (jobb szélen) együtt dolgoz
tak Washintonb­an
Békés különválás Kétévnyi házasság után elválnak Koncz Zsófi útjai férjétől. Békében, egymást tisztelve búcsúztak el Kiküldetés Zsófi (balra) és Dávid (jobb szélen) együtt dolgoz tak Washintonb­an
 ??  ?? Családi dráma
Tavaly nyáron szenvedett halálos motorbales­etet Zsófi édesapja, Koncz Ferenc
Családi dráma Tavaly nyáron szenvedett halálos motorbales­etet Zsófi édesapja, Koncz Ferenc

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary