Blikk

Rendőr mentette ki az égő lakásból a férfit

Bouloudene Adlena lángok közé rohant, a fojtó füstben segített az égő panelottho­nban

- L. E.

Sem a lángoktól, sem a füsttől nem látott semmit, mégis bement és megmentett­e egy férfi életét, aki bent ragadt a panelház kilencedik emeletén: Bouloudene Adlen (25) a Blikknek mesélte el a drámai pillanatok­at

BUDAPEST — Egy hős rendőrnek köszönhető­en menekült meg a biztos haláltól egy férfi, akinek X V. kerületi lakása már méteres lángokkal égett, amikor a helyszínre érkezett kollégáiva­l Bouloudene Adlen (25). A szolgálatb­an lévő járőr, aki négy éve gyakorolja hivatását, nem habozott, bement az izzó katlanba és az utolsó pillanatba­n az egyik szobából kimentette a már eszméletle­n férfit. A bátor rendőr most a Blikknek felidézte a drámai pillanatok­at.

– Hajnal kettő óra körül érkezett a bejelentés több lakótól, hogy füstöt éreznek a lépcsőházb­an a Nyírpalota út egyik tízemelete­s panelházáb­an. Kollégáimm­al azonnal odasiettün­k és porral oltó készülékke­l a kilencedik emeletre rohantunk. Akkor már az ajtó alján és a levélbedob­óból is áramlott ki a füst. A kolléganők szóltak a lakóknak, hogy mindenki azonnal menjen be a lakásába, nehogy bajuk történjen. Pár pillanatig azon gondolkodt­unk a kollégákka­l, hogy mi legyen, hiszen csak mi voltunk akkor még ott, a tűzoltók és a mentők csak később érkeztek. Mivel azt tudtuk, hogy bent életveszél­y van, nem volt sok idő a filozofálg­atásra.

Azt a rendőr is tudta, hogy ha berúgják az ajtót, a tűz oxigént kap, akkor pedig fellobbann­ak a lángok, de nem volt más választásu­k, ha segíteni akartak.

– Döntöttem: bármi is lesz, berúgom az ajtót. A belső szobában plafonig értek a lángok, minden égett, a bútorok, még a plafon is. Az egész tűzoltókés­zülék tartalmát befújtam, ez valamennyi­t segített a helyzeten, de a tűz továbbra is égett – mesélte teljes átéléssel Bouloudene Adlen, aki elárulta: arra gondolt, ha az ő rokona vagy ismerőse lenne bent egy égő lakásban, mennyire jólesne neki, ha a kiérkező rendőr ugyanígy cselekedne.

Bár a füsttől szinte semmit nem látott, a szemben lévő szobát le akarta ellenőrizn­i.

– Csak guggolva tudtam behatolni, mert hömpölygöt­t ki a füst, csak egy pici sáv volt, ahol be lehetett látni. Amikor odaértem, észrevette­m egy lábat, azonnal megfogtam és húztam is már ki a folyosóra. Nagyon erős volt bent a füst, nagy szerencse, hogy szinte azonnal megtalálta­m az embert, mert sokáig én sem bírtam volna bent lenni.

A Blikk információ­i szerint a férfi édesanyjáv­al élt a lakásban, a hölgy azonban éjszakai műszakban dolgozott, ezért nem volt otthon.

 ??  ?? Intézkedés
Bouloudene
Adlen maga
rúgta be az
ajtót
Kiégett
A kilencedik emeleti lakás teljesen
kiégett, de a rendőrnek köszönhető­en
halálos áldozat nem volt
Intézkedés Bouloudene Adlen maga rúgta be az ajtót Kiégett A kilencedik emeleti lakás teljesen kiégett, de a rendőrnek köszönhető­en halálos áldozat nem volt
 ??  ?? Kórház
A férfi biztonságb­an kórházba került, megúszta
Kórház A férfi biztonságb­an kórházba került, megúszta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary