Blikk

A válogatott vitt mindent a gálán

Tíz kategóriáb­an díjazták az újságírók a magyar sport 2020as kiválósága­it

- P. I.

Tarolt az Év Sportolója Gálán a magyar labdarúgó-válogatott. A nemzeti együttes lett a legjobb csapat, Szoboszlai Dominikot az esztendő legjobb férfi sportolójá­nak, Marco Rossi szövetségi kapitányt pedig az év edzőjének választott­ák

BUDAPEST — Sikerekben gazdag esztendőt zárt 2020-ban a magyar labdarúgó-válogatott.

Mindezt az Év Sportolója Gálán is elismerték, a nemzeti együttes tarolt, három kategóriáb­an örülhetett győzelemne­k az eseményen.

A legjobb csapat a válogatot t let t, a mely pót selejte - zőn keresztül kijutott az idei, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságr­a, s megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája B divíziójáb­an, így a kontinens legjobb 16 gárdája közé került.

A legjobb férfi sportolóna­k a német RB Leipzigbe szerződött Szoboszlai Dominikot (20) választott­ák. A középpályá­s előző klubjában, az RB Salzburgba­n és a nemzeti csapatban

is remekelt. Legemlékez­etesebb meccse a Izland elleni Ebpótselej­tező volt (2-1), amelynek hosszabbít­ásában győztes gólt szerzett, s kilőtte a mieinket a kontinenst­ornára. A focista szerint sikereit a kemény munkának köszönheti.

– Hároméves korom óta minden egyes nap felkeltem, és elmentem edzeni. A sikerért tenni kell, és akkor még a szerencse is az ember mellé áll. Például Izland ellen a kapufáról befelé és nem kifelé pattan a labda – mondta Szoboszlai.

Az év edzője kategóriáb­an Marco Rossi (56) szövetségi kapitány diadalmask­odott.

Az olasz szakember irányításá­val hatalmasat lépett előre a fociváloga­tott. Az Eb-re jutással teljesítet­te célját a gárda, a Nemzetek Ligája-csoportels­őséggel pedig túl is szárnyalta.

A trénernek is köszönhető­en a magyar válogatott egy év alatt 44 pontot szerzett, és 12 helyet lépett előre a nemzetközi szövetség (FIFA) világrangl­istáján.

Még a labda r úgás tör ténetével és statisztik­áival foglalkozó nemzetközi szer vezet (IFFHS) is elismerte Rossit, a k it a v i lág 9. leg jobb szövetségi kapitányán­ak választott. A tréner ugyanakkor nem elégszik meg az eddig elért sikerekkel, továbbra is motivált.

– Szeretném, ha a 2021-es meccsek után újabb fejlődést látnék a csapaton minden tekintetbe­n. Önbizalom, taktika és technika értelmében is. Minden találkozór­a tökéletese­n fel kell készülnünk – fogalmazot­t a tréner.

 ??  ??
 ??  ?? Eb-re jutás
A fociváloga­tott Izland legyőzésév­el jutott ki az Eb-re, majd Nemzetek Ligája-csoportját is megnyerte Csodát tett
Marco Rossi kapitány tavaly ősszel szinte csodát tett a magyar futballvál­ogatottal Az év edzője: Marco Rossi Az év csapata: Fociváloga­tott
Eb-re jutás A fociváloga­tott Izland legyőzésév­el jutott ki az Eb-re, majd Nemzetek Ligája-csoportját is megnyerte Csodát tett Marco Rossi kapitány tavaly ősszel szinte csodát tett a magyar futballvál­ogatottal Az év edzője: Marco Rossi Az év csapata: Fociváloga­tott
 ??  ?? Csillag
A Salzburgbó­l Lipcsépe igazoló Szoboszlai már most a magyar sport egyik legfényese­bb
csillaga Az év férfi sportolója: Szoboszlai Dominik
Csillag A Salzburgbó­l Lipcsépe igazoló Szoboszlai már most a magyar sport egyik legfényese­bb csillaga Az év férfi sportolója: Szoboszlai Dominik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary