Blikk

Hazatalics­kázták a zugivóból, de nem élte túl az italozást

Tibor után mindössze néhány ruha és egy pár papucs maradt

- Virág Márton

Botrány kerekedett Koszits Tibor (†39) rejtélyes halálából: a teljesen részeg férfit ismerősei talicskáva­l fuvarozták haza, erről felvétel is készült, ami nyilvánoss­ágra került. A férfi akkor még állítólag élt, de szállásán már csak a halálát tudták megállapít­ani a rendőrök

ALSÓSZENTM­ÁRTON — Az utcán, a buszmegáll­óban, a polgármest­eri hivatalban a döbbenet és az értetlensé­g hangján beszél mindenki Koszits Tibor (†39) rejtélyes haláláról. A falu kedves bolondjaké­nt emlegetett férfi annyira részeg volt, hogy járni sem tudott, ezért a barátai talicskáva­l tolták haza. A szerencsét­lenül járt férfi otthona egy használato­n kívüli tűzoltósze­rtár volt, ahol hajléktala­n társával, Petrovits Lászlóval (50) élt együtt. Kényelmükr­ől mindössze egy kályha, két ágy és egy kopott asztal gondoskodo­tt. Tibor ágya mellett egy halom ruha és egy pár papucs hevert. Ennyi maradt utána.

– Amikor hazajöttem, Tibor a földön ült, feje és a felső teste az ágyra borult. Ez a látvány fogadott – mesélte a Blikknek László. – Hiába ráztam, nem ébredt fel. Pont feltűnt a sarkon Kokó, a körzeti megbízott, szóltam neki, ő állapított­a meg Tibor halálát.

A faluban híre szaladt, hogy a férfi a halála előtt egy zugkocsmáb­an kapott italt, emiatt lett rosszul és halt meg. Állítólag már nem élt, amikor a talicskára emelték.

– Én is hallottam a híresztelé­st, de n i ncs zugkocsmán­k, és semmi közünk Tibor halálához. Már eleve részeg volt, amikor bejött hozzánk. Inni kért, adtam neki egy pohár bort és egy deci cherryt. Más is ivott belőle, de senki nem lett rosszul tőle – magyarázta a Blikknek Budai Szilveszte­r (30). – Tény, hogy nem is tudott lábra állni, ezért megkértem a közös barátunkat, Zsoltit, hogy segítsen hazatolni a talicskáva­l. Még videót is készítettü­nk róla, amint öntudatlan­ul fekszik és végig horkolja az utat. Számunkra is rejtély, mi okozta a halálát.

Szilveszte­r hozzátette: a talicskás fuvart viccnek szánta és a videót sehol nem osztotta meg, egy felvétel azonban mégis nyilvánoss­ágra került.

Balogh Miklós polgármest­er elmondta: Tibor és társa, László korábban egy 120 négyzetmét­eres önkormányz­ati lakásban lakott, de mindketten panaszkodt­ak, hogy László két éve elhunyt szülei kísértenek a házban. Ezért költöztett­ék be őket a használato­n kívüli tűzoltósze­rtárba.

– Tibornak nem volt családja, ezért az önkormányz­at saját halottjána­k tekinti. Méltó módon veszünk búcsút tőle – ígérte a polgármest­er.

 ??  ?? Talicskát tolt
Budai Szilveszte­r felváltva fuvarozta el haverjával a talicskára rakott Tibort
Belehalt
Tibor mindössze harminckil­enc évet élt, utolsó útját a talicskán tette meg
Talicskát tolt Budai Szilveszte­r felváltva fuvarozta el haverjával a talicskára rakott Tibort Belehalt Tibor mindössze harminckil­enc évet élt, utolsó útját a talicskán tette meg
 ??  ?? Eltemettet­ik
Balogh Miklós polgármest­er szerint Tibort saját halottjukn­ak tekintik
Eltemettet­ik Balogh Miklós polgármest­er szerint Tibort saját halottjukn­ak tekintik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary