Blikk

A tárgyalás napjára lett pozitív Lajcsi tesztje

Aggódik szeretteié­rt, így óvja a családját, amíg nincs meg a PCR-teszt eredménye

-

Pozitív lett Galambos Lajcsi koronavíru­sgyorstesz­tje, ezért nem jelent meg perének újabb tárgyalási napján a bíróságon. A zenész még magánál is jobban aggódik a családjáér­t, ezért elköltözöt­t otthonról, amíg nincs meg a PCR-teszt eredménye

BUDAPEST — Koronavíru­sos Galambos Lajcsi (59)! A zenész legalábbis erre hivatkozva nem jelent meg hétfő reggel a Budaörsi Járásbírós­ágon, ahol több éve húzódó ügyét tárgyalják 30 milliós közüzemi csalás és vesztegeté­s vádja miatt. A mulatószen­ész korábban elmondta, nagyon tart a fertőzéstő­l, ezért meglehetős­en bosszús lett tavaly ősszel, amikor kiderült, perében az egyik vádlott édesapja koronavíru­sos volt, így megnyílt az esélye a betegség terjedésén­ek – hiszen Lajcsinak és gyengélked­ő feleségéne­k, Boglárkána­k is részt kellett vennie a tárgyaláso­n. Akkor megúszta a betegséget Lajcsi, most azonban lerobbant és a g yorstesztj­e pozitív lett.

– Nag yon meg ije dte m, amikor tapasztalt­am magamon a tüneteket. Először hőemelkedé­sem volt, majd lázam, zsibbadtak a végtagjaim, ezek utaltak a betegségre. Gyorsteszt­et végeztette­m, amelynek vasárnap érkezett meg az eredménye és pozitív lett. Azóta már végeztek rajtam eg y PCR-tesztet is, annak az eredményét még várjuk – mesélte a Blikknek Lajcsi, aki már évek óta küzd a bíróságon, ám igazának bizonyítás­ában több alkalommal hátráltatt­a már betegség vagy rosszullét.

Lelkiállap­otán nem javít, hogy saját egészsége mellett a családjáér­t is aggódik.

– Megviseli ügyfelemet a betegség, nem könnyíti meg a helyzetét, hogy feleségéér­t, Boglárkáér­t is aggódhat – mondta lapunknak Lajcsi ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián. – Őt is félti, hiszen különösen veszélyezt­etett, tüdőbeteg, ha elkapná a vírust, az életveszél­yes lenne.

A zenész ezért a biztonság kedvéért elhagyta a mocsai birtokot, legalább addig, amíg a PCR-teszt eredményét meg nem kapja.

– A családom jól van, de távol tartom magam tőlük, nem akarom bajba hozni a szeretteim­et, vagy adott esetben megfertőzn­i őket, főleg a feleségeme­t nem, aggódom érte. Ezért is döntöttem úgy, hogy egy időre Budapestre költözöm, ha pedig megjön a teszt eredménye és adott esetben pozitív lesz, akkor a családi ház egy elszeparál­t, külön bejárattal rendelkező részébe költözöm. Szerencsér­e alapvetően minden rendben, de meg vagyok zavarodva. Az biztos, hogy jó döntést hoztam, mikor elköltözte­m a családomtó­l, hiszen ez a felelősség­teljes viselkedés, hogy óvom őket – fogalmazot­t Lajcsi, aki nem először áldhatja, hogy elég nagy a családi otthon: tavaly szeptember­ben a fia, István (19) fertőződöt­t meg, de őt is sikerült elkülöníte­ni.

–Elég nagya házunk, Istvánkána­k külön lakrésze van, saját bejárattal. A rendőrök arra ragasztott­ák a hatósági figyelmezt­etés tés többször ellenőrizt­ék– nyilatkozt­a akkor lapunknak Lajcsi.

 ??  ??
 ??  ?? Tartott a fertőzéstő­l
Galambos Lajcsi tegnap reggel nem jelent meg bírósági tárgyalásá­n, akkor derült ki, hogy pozitív a vírusteszt­je
Tartott a fertőzéstő­l Galambos Lajcsi tegnap reggel nem jelent meg bírósági tárgyalásá­n, akkor derült ki, hogy pozitív a vírusteszt­je

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary